Seitennavigation

Som Tysklands nordligste bjergregion har Harzen længe hørt til landets mest populære vandre- og skiområder – særligt for turister fra Danmark, Sydsverige eller Holland. Fra historisk interessante byer som Goslar, Bad Harzburg og Clausthal-Zellerfeld er det nemt at komme ud og opleve den 4000 km² store naturpark. I den 1000 år gamle kejserby Goslar har den gamle bydel været på Unescos verdensarvsliste siden 1992, og det samme har besøgsminen Rammelsberg, der ligger i umiddelbar nærhed. Ny på listen (siden 2010) er den såkaldte ”Oberharzer Wasserwirtschaft“, et 300 km langt energiforsyningssystem fra den førindustrielle tid, der har rødder helt tilbage til middelalderen.

Harzen har et vidt forgrenet og ca. 8000 km langt net af vandrestier, og derfor står vandring i høj kurs hos mange af Harzens turister. Det samme gælder vintersport: Der er masser af udfoldelsesmuligheder for både alpinister og langrendsløbere på 500 km løjper og i alt 40 bakker (med 28 skilifte). Harzen kan dog også være med, når det gælder nye sportarter som mountainbiking, downhill-parks, inline skating, stavgang og klatreaktiviteter i f.eks. klatreparker.

10  gode grunde for at holde Ferie i Harzen (Hartzen)

 

Harzer-Hexen-Stieg:
Godt 100 km tværs over de nordligste mellembjerge i Tyskland, over eller forbi det sagnomspundne Brocken, det højeste bjerg i Norden ligger hovedruten for vandere heksestien (ty. ”Harzer-Hexen-Stieg”). På Harzens Hexen-Stieg ligger al Harzens skønhed for fødderne af de tilrejsende: Lyse blandingsskove og tætte nåletræsskove, brogede bjergmarker og stejle klipper, stille plaskende bække og majestætiske dæmninger. En del udbydere tilbyder endda vandringer uden bagage. Vandrestien hører til Top Trails of Germany og blev 2008 korret af vandremagasinet ”Wandermagazin” som Tysklands smukkeste vandrerute.

Harzens Smalsporsbane:
Harzens smalsporsbane (HSB) strækker sig over et vejnet på 140,4 km, som er det største smalsporsnet i Tyskland. Herfra ses de smukkeste naturlandskaber. Den tekniske køretøjspark med sine 25 damplokomotiver, 6 sporvogne og 16 diesellokomotiver samt et flertal af historiske personvogne gør Harzens smalsporsbane med Harzquerbahn, Selketalbahn og Brockenbahn til en af de interessanteste baner af sin slags. Med en regelmæssig køreplan hele året hører Harzens smalsporsbane også til de kollektive transportmidler i regionen og er ikke kun en museums- eller minibane.
Jernbanen er i dag et yderst levende mindesmærke for tidligere tiders teknik og ingenieurkunst.

 

Det grønne bånd – Modellregion Harz:
Langs den tidligere grænse mellem Øst- og Vesttyskland løber “Das Grüne Band” (da. Det Grønne Bånd) på næsten 1400 km. Efter genforeningen udviklede sig området fra nord til syd til et biotop med uberørte natur for planter og dyr. Her kan regionens hemmeligheder ses i spejlets tider. Forskellige partnere har som led i projektet „Erlebnis Grünes Band“ fundet sammen for at skabe nye tilbud til turister i fremtiden.

Tip:
Der findes byguider for Goslar, Wernigerode og Quedlinburg på flere sprog.

Henrejsen over A7 giver også gode muligheder for at tage B6n (Nordharzen) eller B238/A38 (Sydharzen).

 

Læs mere om ferie-regionen Harzen

din direkte kontakt

kontakt og info

Marktstraße 45
38640 Goslar

Telefon: +49 (0) 5321 / 34040
Fax: +49 (0) 5321 / 340466

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.