Ranger guidet tur, © Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com
© Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com

Harzen Na­tio­nal­park


I Harzen kan du udforske en af de største skovnationalparker i Tyskland. I de højeste mellembjerge i Niedersachsen lever sjældne planter og dyr. Omfattende bjergvildnis for los og vildkat.

Harzen er en af de nordligste forposter i Tysklands mellembjerge. Det unikke klima har skabt et enestående og artsrigt bjergvildnis, der er beskyttet af dets status som Harzen nationalpark – en af de største skovnationalparker i Tyskland. Harzen nationalpark er næsten fuldstændig dækket af skov, og mange skovområder er overladt til sig selv.
Vidtstrakte bøgeskove og gamle granskove i de højere beliggende områder karakteriserer landskabet. Skovbunden er dækket af et tykt lag mos på grund af den høje luftfugtighed, mens der på mange af træstammerne sidder særlige flager af lav. Dette vilde bjerglandskab går over i bjergheden på Bloksbjerg, som er uden træer. Blandt de tyske mellembjerge når kun Harzen den naturlige skovgrænse. Klippeformationer, skrænter med stenblokke, vandløb og moser bidrager også til det særprægede bjerglandskab.

I skoven hører et mangfoldigt og til dels truet dyre- og planteliv hjemme. Lossen har inden for de seneste år igen sneget sig rundt i Harzen! Da dyrene er meget sky, ser man dem sjældent i naturen. Du kan dog helt sikkert se dem i los-indhegningen ved ”Rabenklippe”. Et andet dyreikon i Harzen, den stolte tjur, kan også ses samme sted.

Ud over at få indblik i dyre- og plantelivet i Harzen kan du også tage på nogle fantastiske vandreture i Harzen nationalpark – hvis du er interesseret, kan du blive ledsaget af en guide. Harzer-Hexen-Stieg (Harzens heksesti) går også tværs gennem nationalparken. Derudover er der gode cykelruter i hele Harzen samt adskillige ruter for mountainbikere. Om vinteren er der et velpræpareret løjpenetværk og muligheder for sneskovandring.

Som centralt kontaktpunkt for mulige aktiviteter i Harzen nationalpark er der, ud over de andre huse i nationalparken, besøgscentret TorfHaus med dets interaktive udstillinger samt en turistinformation. Lad dig fascinere af bjergvildnisset: Du kan finde endnu flere oplysninger på hjemmesiden for Harzen nationalpark.

Du bør dog også tage et kig på den nærliggende Naturpark Harz.

360 graders rundtur gennem Nationalpark-Besøgscentret Torfhaus

Indtryk

Nationalparkverwaltung Harz

Lindenallee 35
38855 Wernigerode
Telefon: +49 (0) 3943 / 2628-0

til websidenSkriv e-mail