Goslar, © GOSLAR marketing GmbH/Stefan Schiefer
© GOSLAR marketing GmbH/Stefan Schiefer

Nieder­sachsens by­er


Søger du efter specielle, enestående byer og nye rejsedestinationer? Så kom til Niedersachsen! Omgivet af det bjergrige Harzen, den vidtstrakte Lüneburger Heide og den rå Nordsø finder du her lige det, du leder efter: byer, som du absolut bør gå på opdagelsesrejse i.

De virker dels idylliske, dels moderne eller overraskende – Niedersachsens byer. Ønsker du at dykke ned i en havnebys maritime atmosfære? Ønsker du at opleve rejekuttere i små havne og fårene på diget? Tag på en romantisk gåtur med din elskede igennem historiske gamle bydele og lad dig fortrylle af de gamle bygningers charme. Kulturelskere finder et stort fritidstilbud i Niedersachsens storbyer.

Vil du opleve noget nyt eller opdage noget, du kender, ud fra et nyt synspunkt? Du vil blive overrasket over, hvor meget der er at udforske: Oplev fra første parket den livlige byhistorie mellem historie og modernisme, imponerende kultur, sanselige smagsoplevelser samt spændende og afslappende stunder. Nyd desuden også de små, uventede møder, som ofte bliver til uforglemmelige minder.

Maritimt, historisk, urbant, moderne eller eventyrligt – altid med masser af natur!

Niedersachsens byer er vidtstrakte og byder på mange grønne arealer til afslapning. Parker og haver midt i byen, floder, som snor sig direkte igennem indre by og de forskellige landskaber, som støder op til vores byer – i Niedersachsen kombineres naturoplevelser og urbant liv.

Hver by har noget særligt at byde på: Voldpromenaderne langs floden Oker i Braunschweig, de romantiske kanaler i Papenburg, slotsparken i Oldenburg, de botaniske haver i Göttingen og Wilhelmshaven eller Celle og Verden med de grønne enge langs floden Aller. Lüneburg har de store hedearealer lige uden for hoveddøren, Goslar ligger midt i Harzens bjerge, og i delstatens hovedstad Hannover finder man en af Europas største skove midt i en storby ved navn Eilenriede – shoppingoplevelser og naturrekreation ligger tæt op ad hinanden i Niedersachsen.

Udforsk vores byer og nyd dem fra deres bedste sider: med shopping i små butikker og manufakturer, mens du nyder kulinariske smagsoplevelser på caféer og restauranter, eller mens du slentrer igennem byens grønne områder.

Indtryk af byerne i Niedersachsen