Sommer aften på Langeoog, © Tourismus-Service Langeoog/ Andreas Falk
© Tourismus-Service Langeoog/ Andreas Falk

Øst­fri­si­ske Øer


Kun få kilometer fra Nordsøkysten i Niedersachsen ligger de syv frisiske øer som perler på en snor. De Østfrisiske Øer er en del af nationalparken "Vadehavet i Niedersachsen". Mange af de idylliske slusebyer langs med kysten mellem Ems og Elben, mellem Emden og Otterndorf, er udgangspunkter for skibsruter til de syv øer, som hver især har deres egen charme.

Borkum, som også er den største af de Østfrisiske Øer, charmerer sine turister med hele tre fyrtårne, en 26 kilometer lang sandstrand og wellness- og friluftsbadet Gezeitenland. Øen Juist er derimod lidt roligere. Det smalleste sted her er kun 500 meter. Øen kaldes også for Töwerland (Fortryllet land) af beboerne. Norderney blev allerede i 1797 Tysklands første kurbadssted, og her ligger „bade:haus“, det største Thalasso Spacenter i Tyskland, hvor havvandsbehandlinger er i fokus.

Baltrum er den mindste af de Østfrisiske Øer – ”Nordsøens tornerose” kan dog sagtens følge med de andre øer, når det gælder hav, strand og ferieunderholdning. På Langeoog er der 1.500 soltimer om året, på den grønneste ø ”Spiekeroog” en lille skov og på Wangerooge begynder ferien på ø-jernbanen fra havnen til landsbyen – fordi Wangerooge, som de fleste andre Østfrisiske Øer, er bilfri.

Kort over de østfrisiske øer med seværdigheder

Indtryk fra de Østfrisiske Øer

Ostfriesische Inseln GmbH

Goethestr. 1
26757 Borkum
Telefon: +49 (0) 4922 / 933141

Skriv e-mail