Panoramaudsigt Hildesheim, © Hildesheim Marketing / Daniel Fröbrich
© Hildesheim Marketing / Daniel Fröbrich

Hil­des­heim


Hildesheim har meget at tilbyde de besøgende. Byen er især kendt for sine kirker. Kirkerne St. Michaelis og Mariendom (Skt. Maria domkirke) og deres kunstskatte giver en grundig forståelse for etableringen af romanske kirker i det kristne Vesten. UNESCO anerkendte dette ved at føje begge kirker til verdensarvlisten i 1985. Den legendariske tusindårige rosenstok, som vokser på ydervæggen til domkirkens apsis, tiltrækker også opmærksomhed.

Besøgende finder kunst- og kulturhistoriske skatte i verdensklasse i Hildesheims museer. Roemer- und Pelizaeus-Museum Hildesheim er mest berømt for sin samling af ting fra Det Gamle Egypten. Dommuseum råder over udvalgte skatte fra domkirkens historie og huser desuden det betydningsfulde skatkammer, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Det historiske torv, der er centrum for turister i Hildesheim, og dets imponerende bindingsværkshuse fører den besøgende tilbage i tiden. Tag turen op ad de 364 trin i Andreaskirkens tårn, og nyd den enestående udsigt over Hildesheim og regionen.

På teaterscenen har Hildesheim skabt sig et navn med Theater für Niedersachsen, som spiller teaterforestillinger for hele delstaten. Men også den uafhængige teater- og kulturscene samt mere end 10.000 studerende og et mangfoldigt begivenhedsprogram gør Hildesheim til en større by fuld af liv og kreativitet. Fortid, nutid og fremtid er således ofte tæt forbundet i Hildesheim.

I 2017 fik Hildesheim status som Fairtrade-by. Byen, virksomhederne og borgerne arbejder sammen for en fair og regional handel. Byens besøgende drager fordel af dette, blandt andet tilbydes der fairtrade-kaffe på forskellige spisesteder og arrangementer om emnet.

Kort Hildesheim

Bybillede

Bybillede

Overnatning i Hildesheim

Touristinformation Hildesheim

Rathausstraße 20
31134 Hildesheim
Telefon: +49 (0) 5121 / 17980

til websidenSkriv e-mail