Havn Oldenburg, © Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH
© Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH

Ol­den­burg


Oplev særlige øjeblikke i byen Oldenburg: En stor gågade, et mangfoldigt teaterudbud, Niedersachsens vigtigste indlandshavn samt haver og gårde fyldt med blomster. Lige i nærheden: Et historisk slot og en kirke, der overrasker de besøgende med sin gotiske arkitektur udvendigt og en smuk klassisk rotunde indvendigt.

Hvis du tror, at byen ikke længere har den samme kultstatus på grund af dens mange imponerende bygninger og landlige charme, så tro om igen. Oldenburg har trods alt været universitetsby siden 1973. Der er over 20.000 studerende her, så der er af masser af liv, trendy mødesteder, en ung kulturscene, specielle butikker og velassorterede boghandlere – de perfekte ingredienser til at holde liv i byen. Dem, der ikke kan beslutte sig mellem tempoet i en storby og fred og ro i landlig idyl, vil finde begge dele på en ferie i Oldenburg.

Både besøgende og indbyggere elsker Oldenburg i Tyskland for byens atmosfære og helt specielle karakter, der er svær at beskrive – men som man intuitivt føler, når man er i byen. Kosmopolitisk, innovativ, autentisk. Traditionsrig, hjertelig og lidenskabelig – disse adjektiver beskriver helt klart bedst Oldenburg. Måske er det også grunden til, at Oldenburg vokser. Indbyggertallet er steget de senere år og er nu oppe på 160.000.

Kærligheden til byen, den venlige omgang med hinanden, de lokales ”nede-på-jorden-attitude” og utroligt mange cyklister bidrager alle til den indbydende atmosfære.

Kort Oldenburg

Bybillede

Overnatning i Oldenburg