Rammelsberg Mine in Goslar, © GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer
© GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer

UNESCO’s ver­dens­arvs­li­ste


Gå på jagt efter verdens vigtigste steder i Niedersachsen, og skriv din egen historie her. Menneskehedens mest værdifulde kultur- og naturskatte er tildelt titlen "verdens kulturarv" af UNESCO verden over. I Niedersachsen findes der adskillige steder, der er med på UNESCO’s verdensarvsliste, såsom Fagus-Werk Alfeld (Fagus-fabrikken i Alfeld), Mariendom (Skt. Maria domkirke) og St. Michaelis-Kirche i Hildesheim, Harzer Malmminen Rammelsberg (malmminen Rammelsberg i Harzen) og den gamle by i Goslar – alle let tilgængelige på en dagstur eller som feriemål.

Menneskehedens mest værdifulde kultur- og naturskatte er tildelt titlen "verdens kulturarv" af UNESCO verden over. I Niedersachsen findes der adskillige steder, der er med på UNESCO’s verdensarvsliste, såsom Fagus-Werk Alfeld (Fagus-fabrikken i Alfeld), Mariendom (Skt. Maria domkirke) og St. Michaelis-Kirche i Hildesheim og den gamle by i Goslar – alle let tilgængelige på en dagstur eller som feriemål.

Yderligere steder på UNESCO’s verdensarvsliste venter dig midt i Niedersachsens natur: Harzer Malmminen Rammelsberg (malmminen Rammelsberg i Harzen) og vandforsyningssystemet ”Vandforsyningssystemet Oberharzer Wasserwirtschaft”, som sammen med den gamle by i Goslar hører til UNESCO kulturarv i Harzen. Ud over disse fremragende steder er der også Vadehavet, der er udpeget som verdens naturarv af UNESCO, og som er unikt verden over på grund af sit tidevand og den store forskel mellem ebbe og flod.

Foruden verdensarvsstederne findes der i Niedersachsen også to UNESCO-biosfærereservater samt to UNESCO-geoparker, som også fik tildelt titlen af organisationen på grund af deres unikke karakter. Musikalsk får du også noget for pengene: Delstatens hovedstad Hannover lever op til titlen UNESCO City of Music.

Gå på jagt efter verdens vigtigste steder i Niedersachsen, og skriv din egen historie her. Et must for enhver kultur- og naturentusiast!