Einbecker Markedsplads, © Tourist-Info Einbeck/Daniel Li
© Tourist-Info Einbeck/Daniel Li

Ein­beck


I den arealmæssigt største by i det sydlige Niedersachsen – idyllisk beliggende i udkanten af Weserbergland, Harzen og Solling – er der meget at se, opleve og beundre. I den historiske bykerne i Einbeck er der bevaret malerisk træskærerkunst og prægtige bindingsværkshuse, som nu smykker hele husrækker. Det bedste eksempel herpå er gaden Tiedexer Straße, som har et af de længste sammenhængende bindingsværksensembler i Tyskland. Alle disse smukke bindingsværkshuse stammer fra tiden efter den store bybrand i 1540 og vidner om byen Einbecks daværende rigdom og velstand.

Mad og drikke i Einbeck

Kunsten at brygge øl har i århundreder været tradition i den tidligere hansestad. Bryggere fra Einbeck opfandt i 1200-tallet en metode til at forbedre den velsmagende drik smagsmæssigt og gøre den hurtigt fordærvelige drik mere holdbar. “Ainpökisch Bier“ kunne således transporteres, og “Einbecker Biertreck“ drog ud i mange dele af Europa. “Bockbier“ (stærkt øl) kom lidt senere på alles læber, og den økonomiske fremgang begyndte. Omkring 1616 havde 742 huse i Einbeck retten til at brygge øl! Den dag i dag er ølbrygningskulturen gennem Einbecker Brauhaus AG fast forankret i byen og allestedsnærværende. Selv reformatoren Martin Luther viste sig at være en tilhænger af ølbrygningen i Einbeck: “Den bedste drik, man kender, kaldes Ainpökisch Bier.“

Sennepsfremstillingen er også tradition. Midt i den gamle bydel i Einbeck bliver der produceret mange sennepsvarianter på grundlag af regionale ingredienser og ved brug af den gamle metode “Steinmahlverfahren“, hvor man maler sennepsfrøene.

Seværdigheder i Einbeck

Et “blåt vidunder“ kan opleves ved et besøg hos Einbecker Blaudruck. Her fremtrylles typiske mønstre og afbildede byhistorier på stof med det traditionelle håndarbejde i reservetryk. Det 380 år gamle traditionshåndværk har siden 2018 været optaget på UNESCOs liste over immateriel kulturarv.

På bymuseet StadtMuseum Einbeck kan man beundre mangt og meget – bl.a. udstillinger om ølbrygning, blåtryk og August Stukenbrock, som var pioner inden for postordrehandelen i Tyskland, og meget mere. I særudstillingen RadHaus kan man på et af de mest moderne cykelmuseer i Tyskland dykke ned i Einbecks mobilitetshistorie.

Betydeligt flere hestekræfter finder man i PS.SPEICHER: I en interaktiv udstilling i et tidligere kornhus får man på ca. 5.000 m2 indblik i bilens og motorcyklens historie, nutid og fremtid. Derudover har PS.SPEICHER siden sommeren 2020 rådet over den største, offentligt tilgængelige veteranbilsamling af sin art i Europa! Alt dette kan dog ikke ses samlet i PS.SPEICHER. Men der findes i Einbeck fire depoter, hvor PS.SPEICHER viser sine udstillingsgenstande frem!

Den rene natur kan også opleves i Einbeck. Det være sig i byskoven Einbecker Stadtwald, med dens talrige vandrestier eller eventyrskoven “Märchenwald“. Begge skove indbyder til lange spadsereture. Man har en udsigt ind over byen fra bjerget Altendorfer Berg, og naturbeskyttelsesområdet Leinepolder egner sig fremragende til naturoplevelser.

Einbeck har også noget i ærmet til kunstinteresserede! Overalt i byen findes der små og store street-art-kunstværker, som til sammen danner et uforglemmeligt open-air-galleri. Der kan ses næsten 60 kunstværker af kunstnere fra hele verden på facader og flader i Einbeck. Ferie i Einbeck? Det kan godt betale sig!

Kort Einbeck

Bylandskaber

Turistinformation Einbeck

Marktstraße 13
37574 Einbeck
Telefon: +49 (0) 5561 /916555

til websidenSkriv e-mail