The Pied Piper af Hamelin på Weser, © Hameln Marketing und Tourismus GmbH
© Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Ha­meln


Hameln, Weserberglandets perle og hjemsted for den gådefulde rottefænger, ligger cirka 45 kilometer sydvest for Niedersachsens hovedstad Hannover. Byen imponerer de besøgende ved første øjekast med sin fascinerende arkitektur, mystiske historie og naturskønne charme.

En spadseretur gennem centrum er en attraktion i sig selv. Og endnu bedre: De besøgende kan sidde på en af fortovscaféerne med en kop kaffe og beundre den usædvanlige arkitektoniske stil. Arkitektur-entusiaster beskriver Hamelns gamle bydel som Weserrenæssancens juvel. Fortidens sten vidner dog først og fremmest om rottefængerens historie, som for eksempel Rattenfängerhaus (Rottefængerhuset) fra 1602 med en inskription, der beskriver børnenes udvandring – nok den mest berømte historiske begivenhed i Hameln.

I 1284 skal 130 børn være forsvundet fra Hameln i Tyskland på mystisk vis. Det er her, legenden om den lunefulde rottefænger, der tager sin hævn ved at føre børnene ud af byen, kommer fra. Man støder på denne usædvanlige fyr overalt i byen – ikke kun i det seværdige museum – da legenden om Rottefængeren stadig er allestedsnærværende i Hameln den dag i dag.

Kort Hameln

Overnatning i Hameln

Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Deisterallee 1
31785 Hameln
Telefon: +49 (0) 5151 / 957824

til websidenSkriv e-mail