CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, Francesco Carovillano

Kulinariske oplevelser

Specialiteter made in Niedersachsen

Niedersachsens køkken er varieret, frisk og sundt.

Ved havet om foråret står den på rødspætter og rejer, inde i landet i Niedersachsen er friske asparges og jordbær en populær spise, om sommeren kan du plukke æbler og kirsebær i Altes-Land-regionen og på den kolde årstid er der tradition for den nordtyske ret „Pinkel“-pølse med grønlangkål. Her er det årstiden, der bestemmer, hvad der er på menukortet. I Niedersachsen er god mad og drikke i sæson hele året. Bondegårdsmarkeder, gårdbutikker og lokale restauranter inviterer til at opleve Niedersachsens kulinariske højdepunkter på en autentisk måde.

Gourmetrestauranter 

© cwa – stock.adobe.com

Grønkål

CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, CrossMediaRedaktion

Superfoods

CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, Alexander Kaßner

Asparges

CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, Francesco Carovillano

Østfrisisk te-tradition

Een Koppke Tee 

Yndlingsdrikken i det nordtyske østfrisiske område er ikke bare noget man drikker, der er en helt særlig tradition omkring tedrikning. Tebladene skal trække på den rigtige måde, de store stykker kandis, også kaldet Kluntjes, skal knække, når den varme te hældes over, fløden skal danne små skyer (Wulkjes) – og så skal du ellers bare slappe af og nyde teen, som bedst drikkes ved at slubre. I tesalonerne kan gæsterne nyde en traditionel, hyggelig tetid, og det samme gælder på temuseerne nordpå eller i Leer.