River Este in the forest close to Bötersheim/Drestedt, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Alexander Kaßner
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Alexander Kaßner

Op­lev na­tu­ren i Nieder­sachsen


Landskaber formet af vand, mærkværdige klippeformationer og sjældne plantearter – Niedersachsen imponerer med en enestående natur. To nationalparker, to biosfærereservater og fjorten naturparker er udlagt som nationale naturlandskaber. Dette garanterer for enestående naturoplevelser, som ikke kun appellerer til outdoor-elskere.

Kontrastrig natur

Oplev glitrende søer og floder, udstrakte hedelandskaber og sagnomspundne bjerge. Naturskuespil med trækfuglene om efteråret og marsvinene om foråret. De færreste andre delstater i Tyskland byder på mere afveksling end Niedersachsen.

Et hav af oplevelser 

Takket være vandets kræfter er der opstået enestående naturfænomener i Niedersachsen. Ebbe og flod har altid præget Nordsøkysten og de Østfrisiske Øer (Ostfriesische Inseln). Vadehavet, som består af en dansk, en tysk og en hollandsk del, er endda udnævnt til UNESCO verdensarv. Den tyske del af vadehavet ligger i Niedersachsen. 

Som følge af regelmæssige oversvømmelser er der opstået et enestående englandskab ved floden Elben – biosfærereservatet “Biosphärenreservat Flusslandschaft Elbe”. Iagttag sjældne dyre- og plantearter i et konstant skiftende økosystem. 

Søerne er enestående steder med et seværdigt naturspektakel. Naturparken “Steinhuder Meer” er opkaldt efter den 30 kvadratkilometer store sø. Moser, enge og skove forvandler naturparken til et rekreativt område med plads til oplevelser.

Vidtstrakte landskaber og mytiske moser

På det vidstrakte hedeområde “Lüneburger Heide” kan man lade blikket vandre mod det fjerne uden forstyrrende elementer. Også moser som fx Pietzmoor har præget landskabet. Det næsten 8.000 år gamle moselandskab kan udforskes på stier og svelleveje. 

I det hele taget findes de fleste moser i Tyskland i Niedersachsen. Det mytiske moselandskab i Emsland har et fascinerende dyre- og planteliv. I mosemuseet kan man se mosens historie og stifte bekendtskab med traditionerne fra udvindingen af tørv. En udflugt, der kan betale sig for natur- og kulturelskere. 

Op til toppen! Parat – start!

Delstaten Niedersachsen i Nordtyskland er en region, som overvejende byder på flade landskabet, men som også har imponerende bjergområder som fx Harzen. I Nationalpark Harzen venter der majestætiske bjerge, dybe søer og en skov, som er under forandring. “UNESCO Geopark TERRA.vita” i “Osnabrücker Land” byder ved vandring gennem slugter og på store flade områder på indblik i 300 millioner år af jordens historie. 

Naturlig sundhed og wellness

Naturens kræfter i Niedersachsen frembringer vigtige lægemidler. Nyd de positive virkninger af klar luft, velgørende salte, moser og vand. På Niedersachsens kursteder anvendes disse elementer til at fremme gæsternes sundhed.  En thalasso-behandling ved Niedersachsens Nordsøkyst er en lise for krop og sjæl. Brug havets helbredende kræfter og tank ny energi.

Årets højdepunkter

Der er meget at opleve hele året rundt. Om foråret lokker “Altes Land” med blomstrende æbletræer, om sommeren fortryller den blomstrende lyng i Niedersachsen. Om efteråret kan de imponerende fugletræk og tranerne opleves, og om vinteren indbyder de Østfrisiske Øer til stemningsfulde gåture.

Indtryk

Naturlandskaber