Grafschaft Bentheim Rute

Gr­af­schaft Bent­heim


Grafschaft Bentheim ligger lige ved grænsen til Holland. Cykling kaldes her for „fietsen“. Landskabet er lidt kuperet i den sydlige del af området omkring Bad Bentheim og i den nordvestlige del omkring Uelsen, ellers er der primært fladt terræn. Cyklen kører næsten af sig selv på den mere end 1.000 km lange veletablerede cykelrute Grafschafter Fietsentour, der går langs floder og kanaler og gennem mose, hede og skov.

Mellem påske og efteråret kører linjebussen ”Fietsen” på faste tidspunkter. Princippet er ganske enkelt: Cyklen op på anhængeren og af sted. Man kan stige af bussen ved hvert busstoppested. I Niedersachsens ferieperiode kører Fietsen-bussen (linje 100) dagligt hver time tværs gennem Grafschaft Bentheim – uden for ferieperioden kører den i weekenderne.

Over Bad Bentheim troner den mægtige borg Burg Bentheim, en af de største og nordligst beliggende borge i Nordvesttyskland. Nedenfor borgen, i Bentheimer skoven, ligger kurbadet Bentheimer Mineraltherme, hvor man kan slappe af i saltvand og tage en pause fra hverdagen. På Bronzezeithof i Uelsen har tiden stået stille i 3.000 år, og her kan man fordybe sig i livet i bronzealderen.

Udforsk vandbyen Nordhorn med båd, og nyd en boghvedepandekage – en specialitet i Grafschaft Bentheim – efter en hyggelig spadseretur gennem byens centrum.

kort over amt Bentheim med seværdigheder

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

NINO-Allee 2
48529 Nordhorn
Telefon: +49 (0) 5921 / 961196

Skriv e-mail