Gifhorn, © Südheide Gifhorn GmbH/Frank Bierstedt
© Südheide Gifhorn GmbH/Frank Bierstedt

Gif­horn


De 14 møller i Internationales Wind- und Wassermühlen-Museum (Det Internationale Vind- og Vandmøllemuseum), sammenløbet mellem Aller og Ise og et Welferneschloss bygget i 1525 – det er de særlige karakteristika ved møllebyen Gifhorn i naturpark Südheide.

Møllemuseet har omdannet Gifhorn i Tyskland til en "mølle-by".  Blandt de 14 møller i original størrelse fra elleve lande er der også møller fra Asien, Sydeuropa og Rusland.  Det store Niedersachsenhaus med en historisk ovn er kompleksets gastronomiske midtpunkt. Glocken-Palast og den russisk-ortodokse stavkirke er blot to af museets højdepunkter.

Gifhorns gamle bydel med bindingsværkhuse fra det 16. århundrede er det perfekte sted til en slentretur, og slottet, som blev bygget af Hertug Franz, er i dag en del af et historisk museum.

Naturen rundt om Gifhorn er præget af hedeland, mose- og flodlandskaber. Spændende udflugtsmål er for eksempel Otter-Zentrum og klosteret i Hankensbüttel, søerne Bernsteinsee og Tankumsee samt Museum Burg Brome.

Kort Gifhorn

Bybillede

Overnatning i Gifhorn

Südheide Gifhorn GmbH

Marktplatz 1
38518 Gifhorn
Telefon: +49 (0) 5371 / 937880

Skriv e-mail