Vandreture par i Harz

Van­dring i Harzen


Hvis man vil vandre i sin ferie, er Harzen et af de mest populære områder i Tyskland – og med rette. Dets godt skiltede netværk af vandrestier på over 8.000 km gør Harzen til et vandreparadis. Her finder du altid den perfekte rute, fra den udfordrende Harzer-Hexen-Stieg (Harzens heksesti) til korte begynderture. Det faktum, at stierne har en eksemplarisk skiltning, har i mange år været et kendetegn for området. Udgangspunkterne for de forskellige vandreture er for det meste mindre byer med historiske bindingsværkshuse såsom Goslar, Bad Harzburg og Osterode am Harz.

Vandreture på og omkring Bloksbjerg

De, der elsker en udfordring, bør overveje det højeste punkt i Harzen og Nordtyskland. Med sine 1.141 meter rager Bloksbjerg tydeligt op over den nordtyske slette. Den robuste granit, den storslåede udsigt og det barske klima fascinerede personer som Goethe og Heine. Flere ruter fører til toppen; begynd f.eks ved Torfhaus. Hvis du ikke vil så højt op, er du velkommen til at udforske skråningerne langs flere smukke vandreruter i Harzen nationalpark. Populære destinationer er Okertalsperre mellem Altenau og Goslar eller vandforsyningssystemet ”Vandforsyningssystemet Oberharzer Wasserwirtschaft”.
En ferie i vandreområdet Harzen har også noget andet helt specielt at byde på: Harzer Wandernadel (vandrenål). Der er stempelsteder fordelt langs vandreruterne i hele Harzen. Alle, der har et vandrepas, kan gradvist fylde det med stempler. Et vandreremblem bliver udleveret til sidst; de voksne får en vandrenål i bronze, sølv eller guld, og børnene kan vælge mellem en vandreprinsesse eller en vandreprins.

Yderligere information om Harz finder du her (kun tilgængelig på engelsk).

Harzer Tourismusverband e.V.

Marktstraße 45
38640 Goslar
Telefon: 05321 3404-21

til websidenSkriv e-mail