Thalasso platform på Norderney, © Janis Meyer
© Janis Meyer
Blog

10 grun­de til, at du ab­so­lut skal hol­de fe­rie her


Er du på udkig efter dit næste feriemål? Vi giver dig 10 grunde til, hvorfor du bør rejse til Niedersachsen i Tyskland.

1. Styrk dit immunforsvar med Thalasso: Øen Spiekeroog

Giv dig hen og lad naturens og havets helende kræfter virke: Thalasso-Nordsøkurbadet Spiekeroog indbyder til lange gåture langs med saltenge og klitter. Mærk den sunde, saltholdige havluft og nyd den frie udsigt over Nordsøen.

Ikke kun dem, som elsker havet, finder lige præcis det, de kommer efter: den idylliske ø-landsby Spiekeroog med sine smalle gyder indbyder til slentreture.

Få mere at vide om ø-ferie på Østfrisiske Øer.

Spiekeroog, © Nordseebad Spiekeroog GmbH / Patric Kösters
© Nordseebad Spiekeroog GmbH / Patric Kösters

 

2. Kultur: Oplev UNESCO verdenskultur i Hildesheim

Hildesheim er den ideelle by for folk, der elsker kultur. Med St. Michaeliskirken og domkirkenMariendom er der to attraktioner, som af UNESCO er blevet kåret til at være verdenskulturarv. Derudover kan det anbefales at gå en tur gennem den smukke gamle bydel med bindingsværkshusene. Snyd ikke dig selv for et besøg af den tusind år gamle rosenbusk. Hildesheims vartegn befinder sig på domkirkens kirkegård.

Vi præsenterer dig her for flere verdenskulturarvssteder, som kan besigtiges i Niedersachsen.

Hildesheim, © Hildesheim Marketing GmbH
© Hildesheim Marketing GmbH

3. Natur: Nationalpark Vadehavet i Niedersachsen

Uanset om du kommer fra fastlandet som f.eks. Cuxhaven, Carolinensiel eller fra en af de Østfrisiske Øer: Udsigten ud over den næsten endeløse Nordsø virker beroligende og tilfredsstiller længslen efter hav! På grund af tidevandets kræfter skifter Nordsøen konstant mellem flod og ebbe. Ved lavvande er der fri udsigt til en af de to nationalparker i Niedersachsen: Nationalpark Vadehavet i Niedersachsen. Gå på opdagelse i dette fredede område på en spadseretur på bunden af Vadehavet. Her tilbydes guidede ”Wattwanderungen” (vadehavsvandringer), eller nyd på egen hånd en lang spadseretur langs kysten. Hvad med en typisk østfrisisk teceremoni eller en mættende ”Matjesbrötchen” (sildesandwich) efter spadsereturen?

Har du lyst til at besøge den anden nationalpark? Harzer Nationalpark

Verdens naturarv Vadehavet Cuxhaven luftfoto, © Martin Elsen
© Martin Elsen

4. Bæredygtige rejsemål: Bindingsværksbyen Celle

Bæredygtige overnatninger og indkøbsture - det bliver vigtigere og vigtigere for den miljøbevidste rejsende. Celle har ovenikøbet certifikat på at være en bæredygtig by! Med certifikatet som ”Nachhaltiges Reiseziel” (bæredygtigt rejsemål) forpligter Celle sig til at forbedre sig konstant inden for miljøbeskyttelse, arbejdsforhold og kundeinformation. Hvad kan du ellers opleve i Celle? Byen har det største sammenhængende område med bindingsværkshuse og det vidunderligt smukke Welferslot. Desuden er Celle et godt udgangspunkt for udflugter til hedelandskabet Lüneburger Heide.

Celle, © Cherry blossoms in front of the city church
© Cherry blossoms in front of the city church

5. Gå på kulinarisk opdagelse: Aspargesruten i Niedersachsen

Niedersachsen er aspargesland! I Niedersachsen findes sågar en ”Aspargesruten” (Niedersächsische Spargelstraße), der er over 750 km lang og forbinder de vigtigste dyrkningsområder i Niedersachsen, og som fører gennem interessante turist-regioner. Oplev charmerende landskaber med aspargesmarker og gårde, hvor du kan købe det hvide guld. Asparges høstes fra april til juni og skal nydes friske. Traditionelt serveres asparges med kartofler, skinke og sauce hollandaise.

I Niedersachsen findes også andre temaruter, der er værd at udforske.

asparges, © TMN/Francesco Carovillano
© TMN/Francesco Carovillano

6. Naturfænomener: Lyngen blomstrer i Lüneburger Heide

Rejs til Lüneburger Heide og oplev det store hedelandskab på en vandre- eller cykeltur. Når lyngen blomstrer (8.8.-9.9.) farver blomsterhavet hele landskabet lilla. Et imponerende naturskuespil! Afslut rejsen med en afstikker til hansestaden Lüneburg. Tag på en slentretur gennem de små stræder med mange bindingsværkshuse.

Kunne du tænke dig at opleve flere af de naturfænomener, der findes i Niedersachsen? Så kom med her (tysk).

en bank i Lüneburg Hede, © Lüneburger Heide GmbH
© Lüneburger Heide GmbH

7. Historisk betydningsfulde vandreruter: ”Harzer Grenzweg” (Grænsestien i Harzen)

Kryds Harzen langs med den tidligere grænse mellem Østtyskland og Vesttyskland! Dér, hvor DDR-grænsesoldater tidligere patruljerede, kan vandrefolket nu begive sig ud på den historisk betydningsfulde rute og nyde naturen.

Der findes flere vandreruter i Harzen, som er værd at udforske.

Harzen, © Harzer Tourismusverband/Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband/Marcus Gloger

8. Cykelrute gennem Europas største frugtavlsområde: Cykelruten ”Elberadweg”

Altes Land i Niedersachsen er et ideelt rejsemål for cykelturister. Cykelruten ”Elberadweg” går også gennem Altes Land. Når frugttræerne blomstrer, kan man glæde sig over synet af de mange blomster. Du kan selv plukke æbler i høsttiden. Kør langs med store frugtmarker og nyd et pusterum på en af de små gårdcaféer. 

Klik her for flere cykelruter i Niedersachsen (på engelsk).

cykel, © Robert Wenzel
© Robert Wenzel

9. Giv kroppen en pause: Tag en kneipp-kur på kurstedet Bad Iburg

Allerede i 1800-tallet udviklede Sebastian Kneipp et holistisk sundhedskoncept til forebyggelse og behandling af eksisterende lidelser. Rejs til Bad Iburg i Osnabrücker Land og gør brug af kneipp-tilbuddet dér. Sæt krop og sjæl i centrum og giv dig selv en pause i den solrige, sydlige udkant af skoven Teutoburger Wald. Midt i smukke skove og med et stort kulturtilbud på Iburg Slot kan du give din krop lidt forkælelse.

Andre tilbud inden for sundhed i Niedersachsen finder du her (på engelsk).

Kneipp, © Fotolia / Kzenon
© Fotolia / Kzenon

10. Arkitektoniske højdepunkter: Marienburg Slot

Beliggende kun nogle få kilometer fra Hannover ligger Marienbug Slort. Den tidligere sommerresidens for fyrsteslægten Welf er værd at besøge med guidede ture gennem det næsten fuldstændigt og originalt bevarede slot, hvor man kan dykke ned i en forgangen tid.

Tip: Udnyt dit besøg i regionen til at aflægge et visit i de omhyggeligt anlagte Herrenhäuser Gärten i Hannover og lad dig fortrylle.

Udsigt til Marienburg Slot, © Patrice Kunte Fotografie / P. Kunte
© Patrice Kunte Fotografie / P. Kunte