Vadehavet Juist, © Ostfriesland Tourismus GmbH/www.ostfriesland.de
© Ostfriesland Tourismus GmbH/www.ostfriesland.de

Na­tio­nal­park Va­de­ha­vet i Nieder­sachsen


Nationalpark Vadehavet ved Nordsøkysten i Niedersachsen er et helt enestående naturområde på grund af tidevandets skiften. Bliv klogere på, hvorfor Vadehavet er så unikt og specielt.

Tidevandets indvirkning har skabt et helt specielt kystlandskab, som strækker sig fra Holland henover kysten i Niedersachsen og Slesvig-Holsten og op til Danmark: Vadehavet! Tidevandets skiften bevirker, at der to gange dagligt kommer et vådområde på 10.000 kvadratkilometer til syne. Et unikt levested for omkring 10.000 forskellige dyre- og plantearter.

Nationalpark Vadehavet er derfor et helt særligt udflugtsmål. Oplev den spændende ændring i tidevandet og de millioner af trækfugle, der kommer her for at ruge og raste. Se sandorme, hjertemuslinger og strandkrabber på en spændende vandretur med en vadehavsguide. Hvor kan du ellers gå en tur på havets bund? Nyd den flotteste udsigt over havet på en cykeltur langs kysten. Et besøg i sælstationen Nationalpark-Haus i Norden-Norddeich og besøgscentrene i Wilhelmshaven og Cuxhaven kan absolut anbefales.

Stedet blev allerede i 1986 erklæret for nationalpark "Vadehavet i Niedersachsen” for at beskytte det unikke Vadehav. Sammen med en udviklingszone bag diget inkluderede UNESCO syv år senere området i „Verdens netværk af biosfærereservater“. I 2009 blev det tysk-hollandske Vadehav omsider udpeget som UNESCO verdensnaturarv. Den danske del blev føjet til i 2014. I Niedersachsen omfatter Vadehavet de østfrisiske kyster og øer, Jadebusen og Nordsøkysten i Cuxland.

Du kan finde endnu flere oplysninger på hjemmesiden for Verdensarven Vadehavet.

Indtryk

Nationalpark Administration Niedersachsen Vadehavet

Imke Zwoch
Virchowstr. 1
26382 Wilhelmshaven
Telefon: 04421-911 290

til websidenSkriv e-mail