Gruppen vandrer i watt , © Kurverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum
© Kurverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum

Van­dre­tu­re på hav­bun­den


Både sommer og vinter mærker man vinden og vandets enorme kraft ved Vadehavet, der er præget af tidevandet. Ved højvande er der ikke andet end vand så langt øjet rækker, mens det ved lavvande pludseligt er muligt at gå på havbunden. Havbunden bliver tør hver sjette time på grund af lavvande og gør den unikke natur frit tilgængelig for vandrere og naturelskere. Man kan udforske området på næsten tørre fødder langt ind i det glitrende tidevandsområde, nogle gange endda helt til de Østfrisiske Øer.

Verdensnaturarv

Ved Vadehavet har du en usædvanlig spændende udsigt over fastlandet eller de Østfrisiske Øer, over havet og dyrelivet. Du kan udforske og beundre nogle af de mere end 10.000 dyre- og plantearter, der er typiske for Vadehavet.  Hvis du holder øjne og ører åbne, kan du komme helt tæt på sandormene. Vadehavet er et unikt naturlandskab og har med rette siden 2009 været UNESCO verdensnaturarv!

Vadevandringer

Der er næsten ingen grænser for mulige vandreruter. Der findes mange ture langs Nordsøkysten i Niedersachsen: Fra vadevandringer for børn til vandringer fra fastlandet og ud til de Østfrisiske Øer i helt op til 7 timer. Også personer med begrænset mobilitet kan opleve Vadehavet. Besøgende bør imidlertid aldrig tage på en længere vadevandring uden en certificeret vadehavsguide, da det kan være svært at orientere sig og estimere tåge og tidevand korrekt. Vandrenderne, de såkaldte priler, som strækker sig igennem Vadehavet, kan være meget dybe og har en stærk strøm. Og før du ved af det, kommer tidevandet tilbage og afskærer vejen tilbage til fastlandet.

Der findes mange guidede ture langs kysten med kompetente og humoristiske vadehavsguider. Du finder en god oversigt over vadevandringer i Niedersachsen på Ostfrieslands hjemmeside (Engelsk).

Impressions

På vandreferie i Niedersachsen