Vandring i Büsenbachtal, © Lüneburger Heide GmbH/ Dominik Ketz
© Lüneburger Heide GmbH/ Dominik Ketz

Van­dring i Lü­ne­bur­ger Hei­de


Lüneburger Heide er en af de mest kendte feriedestinationer i Tyskland. Ikke underligt, når man tager stedets muligheder i betragtning. Kontrasten mellem de rolige landsbyer, bugtende floder og de mange bakker dannet i istiden er uden tvivl særligt tiltrækkende. Naturattraktioner, såsom farverige løvskove, bomuldsgræs og enebær, findes overalt og på alle årstider. Det lilla hav af blomstrende lyng fra august til september er selvfølgelig hedens mest berømte attraktion.

Der er masser at udforske i Lüneburger Heide på begge sider af vejkanten. Takket være de små højdeforskelle egner området sig også for uerfarne vandrere og familier med børn.

Vandreruten Heidschnuckenweg

Der, hvor hedefårene græsser, løber en af de smukkeste vandreruter i Tyskland. Langs den 223 kilometer lange vandrerute Heidschnuckenweg fra Hamburg-Fischbek til Celle ligger hedeområderne i Lüneburger Heide efter hinanden som perler på en snor. Hvert hedeområde er unikt på sin egen måde. Vandrere kan lade bjergstøvlerne blive hjemme denne gang, da Wilseder Berg er det højeste punkt på 169 meter.
De, der, ligesom den tyske komiker Hape Kerkeling, håber på at opleve den unikke følelse af en pilgrimsrejse, skal tage på den 300 km lange vandrerute Jakobusweg (Jakobsvejen) gennem Lüneburger Heide. Med religiøse monumenter og historiske grave langs ruten finder du garanteret ro på Jakobusweg.

Yderligere information om Vandring i Lüneburger Heide finder du her (kun tilgængelig på engelsk).

Indtryk fra Lüneburger Heide