Forside Bückeburg Slot, © Shutterstock
© Shutterstock

Det sag­noms­pund­ne Nieder­sachsen


Rejse tilbage til fortiden! Tiden med Weserrenæssancen med dens påvirkninger fra Vest- og Sydeuropa og den kunstfærdigt udstyrede arkitektur er et perfekt rejsemål. Fremragende eksempel fra denne epoke er Bückeburg Slot i Weserbergland. Man føler sig som i et eventyr – man kan bruge dage på at opdage hver enkelt lille detalje i det samlede kunstværk. Hvis du ikke har så meget tid, må du ikke undlade at besøge den gyldne sal med den berømte gudeport, den store festsal, og slotskapellet med de talløse gyldne træskærerarbejder; men du skal også huske at besøge Tysklands eneste hofrideskole. Her vækkes historien til live ud fra historisk ridekunst.

Dog er Bückeburg Slot ikke noget museum, men et sted, hvor folk bor i dag og hvor der arbejdes. Det har i mere end 700 år tilhørt greverne von Holstein-Schaumburg og senere fyrsterne af Schaumburg-Lippe. Et monumentalt vidnesbyrd om familiehistorien finder du i slotsparken: Europas største mausoleum i privat eje.

Eventyragtig

Der var engang en delstat med talrige borger og slotte fulde af kunstskatte og eventyrhistorie. Ikke langt fra Bückeburg Slot ligger vandslottet Hämelschenburg, et hovedværk inden for Weserrenæssancen, og i området omkring Hannover ligger Marienburg Slot og Herrenhausen Slot. Fürstenberg Slot udmærker sig med sit enestående porcelænsmuseum, og den monumentale borg Bentheim betragtes som et af de smukkeste borganlæg i Tyskland. Slotsanlæggene ligger, bortset fra Bentheim Borgen, ikke langt fra hinanden og kan let kombineres til en eventyr-tur.

slotte og borge i Niedersachsen

Herrenhäuser Gärten, © Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Lars Gerhards
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Lars Gerhards

Herrenhausen Slot


Bückeburg Slot, © Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste
© Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste

Bückeburg slot


I centrum for byen Bückeburg, i en stor landskabspark, tiltrækker slottet folk fra nær og fjern.

 Schloss Hämelschenburg, © Fotolia / blickfang
© Fotolia / blickfang

Hämelschenburg slot i Weserbergland


Et af de smukkeste renæssanceanlæg er Hämelschenburg i Weserbergland, beliggende mellem Hameln og Bad Pyrmont.

Slot Bad Pyrmont, © Fotolia
© Fotolia

Bad Pyrmont slot


Pyrmont slot blev opført af Spiegelberg-greverne. De opførte i 1500-tallet et fæstningsanlæg med boliger samt et tilgrænsende slot i weserrenæssance-stil.

Slot Fürstenberg, © Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH
© Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH

Fürstenberg slot


Fürstenberg slots charme ligger i forbindelsen mellem fortid og nutid: Dels er der det historiske weserrenæssance-slot, og dels er der den moderne porcelænsproduktion, som med premium-kollektioner…

Borgruin Polle, © Fotolia / Blickfang
© Fotolia / Blickfang

Borgruin Polle


I den lille by Polle troner borgruinen af borgen Polle på bjerget og fra borgtårnet har den besøgende en betagende udsigt til Weser og det maleriske landskab.

Desværre gav din søgning ingen hits


Niedersachsen er et eventyrland 

Hvem kender dem ikke, rottefængeren fra Hameln, Till Eulenspiegel (Till Uglspil) eller heksene i Harzen? I Niedersachsen vrimler det så meget med figurer fra eventyr og folkesagn, at der er opkaldt en rute til dem. Således kan du aflægge et besøg hos brødrene Grimm og baron Münchhausen. Langs med Den tyske Eventyrrute venter der fortryllende lokaliteter, byer, slotte og borge og eventyragtige udsigter ud over Niedersachsens vidder.