Bückeburg Slot, © Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste
© Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste

Bück­e­burg slot


I centrum for byen Bückeburg, i en stor landskabspark, tiltrækker slottet folk fra nær og fjern. Omgivet af en kanal ligger Bückeburg slot, som blev anlagt af grev Adolf VI. af Holsten-Schaumburg som vandborg og senere udvidet i weserrenæssancestil på slotsøen og har i mere end 700 år været i greverne af Holstein-Schaumburgs og senere fyrsterne Schaumburg-Lippes eje.

Den gyldne sal med sin berømte gudeport, den store festsal og slotskapellet med gyldne udskæringer er imponerende. Under en spadseretur gennem den store slotspark kan den besøgende se det største monumentale mausoleum i Europa i privateje, en kuppelbygning fra starten af det 20. århundrede. Et andet højdepunkt er den eneste hofrideskole i Tyskland på selve området. Skolen har specialiseret sig i at vise barok ridekunst.

I forbindelse med en rundvisning er det kæmpestore område åbent og man kan opleve, hvordan livet ved hoffet så ud i de forskellige epoker. Hvis man gerne vil giftes i herskabelige omgivelser, er man ligeledes velkommen. Brudepar inden for alle retninger af kristendommen kan lade sig vie i slotskapellet.

Koncerter, udstillinger og arrangementer - som f.eks. jule- og livsstilsarrangementer - afrunder slottets omfattende tilbud. Lokaler kan også lejes til private arrangementer.

Restauranten Alte Schlossküche og Park-Café byder på sæsonens friske råvarer og et rigt udvalg af kager.

Bückeburg slot

Schlossplatz 1
31675 Bückeburg
Telefon: +49 (0) 5722 / 955830

til websidenSkriv e-mail