Schloss Hämelschenburg, © Fotolia / blickfang
© Fotolia / blickfang

Hä­mels­chen­burg slot i We­ser­berg­land


Et af de smukkeste renæssanceanlæg er Hämelschenburg i Weserbergland, beliggende mellem Hameln og Bad Pyrmont. Vandslottet blev opført i 1588 af Jürgen Klencke og hans kone Anna von Holle og er stadig i familiens eje. Slottet blev bygget,da weserrenæssancen var på sit højeste, og danner sammen med avlsbygningerne, en kirke og haveanlæggene et fuldstændigt bevaret ensemble, der er lukket om sig selv. I de historiske lokaler finder man stadig de originale møbler, malerier, våben-, porcelæns- og glassamlinger.

Over for slottet er der mulighed for at holde en pause i den tidligere herregård, som har café og ølhave. En spadseretur i den idylliske natur omkring slottet fører forbi Tysklands første protestantiske kirke, gennem Minnegarten til havehuset, en historisk vandmølle og derfra til et maleratelier. En gammel smedje og trakehner-stutteriet Langels hører også til godset.

I slottets Charlotte-sal foretages borgerlige vielser. Caféens riddersal kan lejes til bryllupper og andre arrangementer med op til 180 personer. Især renæssancekirken danner en særlige ramme for kirkelige vielser.

På en individuel guidet tur gennem epoken opleves historiens vingesus i de historiske rum med deres talrige kunstgenstande.

Hämelschenburg slot

Schloßstraße 1
31860 Emmerthal
Telefon: +49 (0) 5155 / 951690

Skriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »Hämelschenburg slot« med Google Maps.