Dam i Reiningen, © Verkehrsverein Wietzendorf e.V. / Andreas Reinert
© Verkehrsverein Wietzendorf e.V. / Andreas Reinert
Solnedgang i Harzbjergene, © TMN / Markus Tiemann
© TMN / Markus Tiemann

Føl vid­der­ne!


Slap af, sæt tempoet ned og udforsk de smukke landskaber – i Niedersachsens indbydende natur. Vores 799 naturbeskyttelsesområder er større end Berlin, Hamburg og München tilsammen. Det samlede areal af Niedersachens 1.281 landskabsbeskyttelsesområder er sågar større end Sjælland. Derudover er der i Niedersachsen 14 naturparker, 2 nationalparker, 2 biosfærereservater, 2 UNESCO Global Geoparker og 1 sted, der er optaget på UNESCOs verdensnaturarvsliste. Og hvis det ikke er nok, så kan man nyde godt af 110.996 hektar vand og mere end 1 million hektar skov.

Det, som disse imponerende tal ikke rigtig fortæller noget om, er den følelse man overvældes af ved synet af den storslåede natur. Glæden ved at få øje på et sjældent dyr. Målløsheden over det åbne vidtstrakte landskab. Man kan ikke beskrive denne helt særlige Niedersachsen-følelse med ord – den skal opleves. Til fods, på cykel, i kano eller til hest. På en sejltur eller i hestevogn. I hede- eller moselandskabet. I Harzens bjerge eller på stranden ved Nordsøen. Naturen i rejselandet Niedersachsen byder på uendeligt mange muligheder for at være aktiv og tanke energi, både for den yngre og ældre generation.

Den rigtige feriedestination på alle tidspunkter af året

Der findes spændende tilbud til familier med børn – samt mulighed for afslappende wellness til singler og par. Kombineret med kulinariske specialiteter som for eksempel asparges fra Nienburg, grønkål fra Oldenburg eller matjessild fra Nordsøen vil enhver form for ferie i Niedersachsen være en sikker vinder. Og det hele året rundt, fordi hver årstid har sin egen charme.

Har du nogensinde oplevet sne og is om vinteren i Harzen? Eller beundret de blomstrende frugtræer i Altes Land? Har du nogensinde tilbragt en dejlig sommerdag på de Østfrisiske Øer? Eller nydt synet af det kulørte løv på Lüneburger Heide om efteråret? Hvis ja, vil du komme igen. Hvis ikke, så er der blot endnu mere grund til at besøge vores rejseland.

På denne hjemmeside finder du masser af interessante tips til spændende seværdigheder og afslappede udflugter, der passer til alle årstider og din personlige smag. Og glæd dig til uforglemmelige naturlandskaber, der venligt byder dig velkommen: Mærk vidderne.

Vi glæder os allerede til dit besøg.