Carler-dam i Clausthal-Zellerfeld, © TMN/Alex Kaßner
© TMN/Alex Kaßner

Hjem­me i na­tu­ren


Niedersachsen står for endeløse vidder, men vi har også himmelsk fred med i programmet. Velkommen i Nationalpark Harzen! Her, i en af de største skovnationalparker i Tyskland, finder du ikke kun søen Carler Teich i Clausthal-Zellerfeld, men også udstrakte bøgeskove, imponerende klippeformationer, stenhaver med klippestykker, vandløb og moser. Men måske finder du meget mere. Langt fra hverdagen med stress, jag og masser af aftaler finder du i et uforligneligt bjerglandskab tilbage til dig selv og tilbage til naturen. Dyre- og planteverdenen og mødet med de vilde dyr såsom los og urhane, kombineret med det behagelige milde klima og den iltrige luft hjælper dig med at få et klart hoved og sætte hjertet frit.


Vi anbefaler, at du begynder din rejse i det barrierefrie besøgscenter TorfHaus. Derfra indbyder adskillige vandre- og oplevelsesruter til udforskning af området, og du kan endda gå i fodsporene på Johann Wolfgang von Goethe, som foretog flere vandreture i Harzen og forevigede det i sin hymne “Harzreise im Winter“ (Vinterrejse i Harzen). Men man behøver ikke være et geni for at opdage noget helt særligt i blandingen af tilsyneladende uberørt natur, UNESCO-verdenskulturarv og UNESCO Global Geopark.


Camping i Harzen i sensommeren/efteråret

Man er ikke nødt til at sidde flere timer i et fly og overvinde flere tidszoner for at opleve en dejlig sensommer eller et gyldent efterår med alle dets farver og nuancer. Det er nok at besøge Harzen på det rigtige tidspunkt og helst tage et telt eller en autocamper med. Tæt på naturen og alligevel hjemme. Her lige et par tips, inden du starter motoren: Ud over de officielle campingpladser findes der også udbydere, der har viet deres liv til miljø- og naturbeskyttelse. Campingpladser, der drives bæredygtigt, finder du for eksempel på internetsiden “Ecocamping“. Eller søger du en plads hos en privatperson, som stiller sin grund til rådighed for campere? Private pladser i Niedersachsen er listet hos HomeCamper, Allcampspaces og ZeltzuHause. For naturnær camping i Harzen anbefaler vi: “Camping Braunlage“, “Campingplatz im Waldwinkel“ og “Campingpark Wisenbeker Teich“.