Slot Marienburg i ferieregionen Hannover, © Fotolia / pure-life-pictures
© Fotolia / pure-life-pictures

Bor­ge og slot­te


Engang forsvarsværker og magtsymboler for herskerne – i dag er borgene som for eksempel Burg Bentheim eller Burg Bodenteich  interessante udflugtsmål for at få et indblik i fortiden. Visse af disse borge kan besøges som museum eller hotel, hvor man kan overnatte. Når man træder ind ad stenporten, befinder man sig i en for længst svunden tid. Ofte virker de historiske mure som pittoreske og fortryllede filmkulisser. Nyd den uforglemmelige udsigt ud over Weserbergland under et besøg i borgruinen Hardenberg.

Den dag i dag er mange af Niedersachsens slotte pragtfulde. Mange af dem har været i adelige familiers eje igennem århundreder, andre ejes i dag af delstaten Niedersachsen. Herrenhausen slot i Hannover, welfernes sommerslot med den verdenskendte have, betragtes som et af de mest anseelige slotte. Marienburg Slot minder om et fortryllet eventyrslot og som betegnes som "Nordtysklands Neuschwanstein", og betragtes som en af de mest betydningsfulde nygotiske bygningsværker i Tyskland.

Her kan du finde flere slotte og borgen (på engelsk).

Bückeburg Slot, © Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste
© Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste

Bückeburg slot


I centrum for byen Bückeburg, i en stor landskabspark, tiltrækker slottet folk fra nær og fjern.

 Schloss Hämelschenburg, © Fotolia / blickfang
© Fotolia / blickfang

Hämelschenburg slot i Weserbergland


Et af de smukkeste renæssanceanlæg er Hämelschenburg i Weserbergland, beliggende mellem Hameln og Bad Pyrmont.

Borgruin Polle, © Fotolia / Blickfang
© Fotolia / Blickfang

Borgruin Polle


I den lille by Polle troner borgruinen af borgen Polle på bjerget og fra borgtårnet har den besøgende en betagende udsigt til Weser og det maleriske landskab.

Slot Bad Pyrmont, © Fotolia
© Fotolia

Bad Pyrmont slot


Pyrmont slot blev opført af Spiegelberg-greverne. De opførte i 1500-tallet et fæstningsanlæg med boliger samt et tilgrænsende slot i weserrenæssance-stil.

Slot Fürstenberg, © Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH
© Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH

Fürstenberg slot


Fürstenberg slots charme ligger i forbindelsen mellem fortid og nutid: Dels er der det historiske weserrenæssance-slot, og dels er der den moderne porcelænsproduktion, som med premium-kollektioner…

Desværre gav din søgning ingen hits