Marienburg, © EAC GmbH/ Patrice Kunte
© EAC GmbH/ Patrice Kunte

Ma­ri­en­burg slot i Pat­ten­sen


Ægte kærlighed har hjemme i et slot. Dér, mellem Hannover og Hildesheim, 135 meter over havets overflade, lever kærligheden videre - stille og næsten uberørt. Overalt i den autentisk holdte sommerresidens kan man finde og iagttage små tegn på en stor kærlighed. Så sandt, så sandt, dette slot er som et eventyr - kærligheden, som bor der, er en sand historie: mellem dronning Marie og Georg V., den sidste konge af Hannover.

Allerede i navnet »Marienburg slot« bliver det fastslået, hvem denne kærlighedserklæring er tilegnet: Hendes Kongelige Højhed Dronning Marie. Som et tegn på sin kærlighed skænkede kong George V. i 1857 Marienberg med tilhørende slot til sin hustru til opførelse på hendes 39-års fødselsdag. Da man samme år begyndte at opføre slottet, var der næppe mange, som anede, at denne i sandhed kongelige kærlighedserklæring engang skulle blive et af de mest imponerende bygningsværker i Tyskland.

Men skæbnen ville det anderledes: Allerede inden slottet var færdigbygget, tvang prøjserne i 1866 kong George V. i eksil i Østrig, et år senere fulgte dronning Marie sin mand.

Slottet har siden 2004 været ejet af Hans Kongelige Højhed Arveprins Ernst August af Hannover, tiptipoldebarn til dronning Marie og kong George V. Og med ham er der igen kommet liv i hans tiptipoldemors hjem. Den dag i dag gør informative rundvisninger gennem de næsten komplette og originalt bevarede lokaler og et omhyggeligt sammensat program med en lang række muntre og musikalske indslag Marienburg slot til det, som dronning Marie altid havde drømt om: Et kærlighedsmonument og et kulturelt midtpunkt for musik og kunst!

*Slottet kan i øjeblikket ikke besøges indefra.*

Slot Marienburg

Marienberg 1
30982 Pattensen
Telefon: +49 (0) 5069 / 348000

til websidenSkriv e-mail