Slot Fürstenberg, © Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH
© Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH

Für­sten­berg slot


Fürstenberg slots charme ligger i forbindelsen mellem fortid og nutid: Dels er der det historiske weserrenæssance-slot, og dels er der den moderne porcelænsproduktion, som med premium-kollektioner sætter nye standarder inden for porcelænsfremstilling.

Slotsensemblet byder på usædvanlige indtryk for både børn og voksne, kulturinteresserede og udflugtsgæster. I det nye porcelænsmuseum i slottet kan man på enestående vis se, hvordan bordkulturen har ændret sig fra 1747 frem til i dag. Det bevaringsværdige, flotte bygningsværk præsenterer ud fra et moderne udstillingskoncept den omfattede samling af porcelæn fra Fürstenberg. I de historiske rum oplever den besøgende, hvordan en hertugelig ide er blevet til en verdenskendt produktion. I den forbindelse lærer du teknikken i porcelænsfremstillingen at kende, og dykker ned i porcelænets verden, som har skabt en mangfoldighed af former og dekorationer. Og her hedder det mange steder »Hands on« – det er tilladt at røre!

Talrige arrangementer, som kunsthåndværkernes traditionelle julemarked i weekenden for 1. og 2. søndag i advent eller Ostereiermarkt (påskemarkedet) lover interessante oplevelser på Fürstenberg slot.

Slotscaféen og restaurant Lottines solterrasser indbyder til, at man slår sig ned her.

Museum Schloss Fürstenberg

Meinbrexener Str. 2
37699 Fürstenberg
Telefon: +49 (0) 5271 / 96677810

til websidenSkriv e-mail