tallerken med krydderurter , © AdobeStock
© AdobeStock

Sæ­so­nens kuli­na­ri­ske op­le­vel­ser


Hver årstid har sin helt egen smag. De første dage om foråret giver lyst til friske krydderier, grøntsager og frugt. Nyd de første friske asparges direkte fra Niedersachsens marker og glæd dig til de lækre rabarber.

Om sommeren er det bærtid. På ingen anden årstid findes der så mange frugter i regionen som i sommermånederne. Hvad enten det er blåbær, jordbær, stikkelsbær - de findes alle friskplukkede i regionen. Salat findes også i mange variationer. Frisk fra marken på bordet er den mest lækker. Eller som tilbehør eller hovedret, til grill eller bare for sig selv - sommeren nydes først rigtigt med salat.

Om efteråret finder du tips til de smukkeste græskargårde i Niedersachsen. Æbler og pærer har også deres sæson. Hvis du vil være sikker på at vide, hvor frugterne kommer fra, kan du købe eller sågar selv plukke dem i en af de talrige frugtplantager.

Om vinteren er soulfood på mode: Få alt at vide om grønkål og noget interessant at vide om traditionen med »kålture«. Og så står julen for døren. I tiden op til jul er honningkager (Lebkuchen), småkager (Plätzchen) og julekager (»Stollen«) populære.