Græskar, © Fotolia / mythja
© Fotolia / mythja

Kuli­na­risk ef­ter­år


Når grønkål, roer og hedekartofler står på markerne, og græskar, kvæder og andre afgrøder modnes, diskes der på mange arrangementer op med fine spiser - en grund til en udflugt til en af Niedersachsens gourmetregioner.

”Altes Land” ved floden Elben byder på friske æbler, prægtige pærer og sveskeblommer. Hvert år modner ca. 300.000 tons æbler i Nordeuropas største sammenhængende dyrkningsområde, indtil de fra slutningen af august til henover hele efteråret kan høstes. Her slutter frugtsæsonen mellem oktober og november. Hvert æble og hver pære og sveskeblomme plukkes manuelt og der laves ofte saft, kompot eller marmelade af dem med det samme. Nyd ”Altes Land” med alle dets facetter. Regionen kan udforskes uden besvær på cykel. Du kan opleve æblesæsonen langs med den flade Obstroute (Frugtrute) uden væsentlig trafik. Hvis du vil vide, hvor frugterne kommer fra, kan du være på den sikre side ved selv at købe eller sågar plukke dem på en af de talrige frugtplantager.

Der er masser af vildt at få fra lokale jagtdistrikter i Niedersachsen. Ren nydelse fra regionen! Uanset om det er vildsvin, kronvildt, småvildt eller fuglevildt. De skovrige regioner i Niedersachsen byder på et kæmpe udbud. Kokkene fremtryller traditionelle og moderne retter. Der tilbydes sågar vildtdage eller -uger, hvor man kan få indblik i den lokale jagt, rundture i jagtdistriktet med skovfogeden og meget mere.

Efteråret er også græskartid. Græskarret med sin orange-gyldne farverigdom minder om det gyldne efterår. Hvad enten det er som lækker spise eller som pynt foran huset, så har græskarret mange anvendelsesmuligheder.