Urter, © Fotolia / M.Dörr & M.Frommherz
© Fotolia / M.Dörr & M.Frommherz

Vels­ma­gen­de for­år


Dagene bliver igen længere og de første varme solstråler giver lyst til at smage på friske krydderurter og velsmagende frugt og lækre grøntsager.

Nyd de første friske asparges direkte fra Niedersachsens marker. Niedersachsen er et aspargesland; hver femte tyske asparges dyrkes her. Aspargesmarkerne præger allerede fra marts måned landskabsbilledet. Det er en ren smagssag, om de tilberedes med sauce hollandaise eller smørsovs og skinke. Det samme gælder diskussionen om regionens bedste asparges.

Foråret er også højsæson for rabarberen. Rabarber er en af årets første grøntsager i regionen. Mens grønne stænger har en mere sur smag, er de røde meget mildere og begejstrer med en fin hindbæraroma. Rabarberen ledsages gerne af mælkeprodukter - mælk, fløde og kvarkprodukter passer perfekt.

Nyd om foråret ”Matjes” (sild) i alle slags variationer: som vor moder laver dem med nye pillekartofler, på ”Heidjer Art” med tyttebærfløde og kartoffelrøsti, på ”Friesen Art” med spækbønner og brasede kartofler eller klassisk med rugbrød og surcreme! ”Matjes” er særligt milde sild, som i en 100% naturlig proces modnes med enzymer i en saltlage. Den oprindelige behandlingsproces blev udviklet i Holland helt tilbage i middelalderen. Der anvendes sild, som fanges fra slutningen af maj til starten af juni.