Seitennavigation

Hildesheim

Hildesheim har mangt og meget at byde på: Alt lige fra egyptiske udstillinger af samlinger, enestående verdenskulturarv, historiske bindingsværkshuse, en broget kulturel scene, attraktive shoppingmuligheder til landskabelige smukke omgivelse. Særlig kendt er Hildesheim for dens kirker, hvor domkirken og St. Michaelis danner grundlag for religiøs kunstromantik i det romerske rige. UNESCO udpegede 1985 kirken St. Michaelis og Mariendom og optog disse to på listen over verdensarv. Den 1.000 år gamle rosenstok, som vokser op ad Apsis på domkirken skaber også opmærksomhed.

Derudover rummer Hildesheim et bredt kulturlandskab. Roemer- und Pelizaeus-Museum besidder en af de vigtigste egyptiske samlinger i hele verden og i den berømte bindingsværksbygning, "Knochenhauer Amtshaus" befinder sig bymuseet med præsentationer om Hildesheim og regionens historie. Med de mange foranstaltninger, koncerter, særudstillinger og teaterspil kan kulturliebhavere nyde et afvekslende program hele året rundt. Turistattraktion i Hildesheim er det historiske torv. Det smukke torv med de imponerende bindingsværkshuse blev genopbygget efter krigen og er i dag lige så smuk som før.

Highlights

St. Michaelis – UNESCO verdensarv
Michaeliskirken blev 1010 til 1022 under Biskop Bernward opført som Klosterkirke og 1033 under Biskop Godehard færdig bygget. St. Michaelis er et vigtigt eksempel på ottonisk og romanisk arkitektur. Det høje loft med maleriet, som viser Jesseboom, stamtræet af Kristi. De flade lofter, som blev etableret i det 13. århundrede i Tyskland, formidler et fascinerende indtryk af romansk monumentalmaleri.

Domkirken – UNESCO- verdensarv
Hildesheimer Mariendom, som er en af de ældste biskopkirker i Tyskland, er en tre-plans Basilika af værk- og brosten. På hovedapsis slutter korsgangen sig til et dobbeltetages trefløjet anlæg, hvori vartegnet for Hildesheim – rosenstokken - befinder sig. Til middelalder inventar af kirken hører også to monumentale bronzestøbninger, Kristussøjle og Bernwarddøren. De to kunstskatter blev støbt af et stykke - for den daværende tid var det meget banebrydende og et teknisk forspring. Domkirken holder i øjeblikket lukket pga. istandsættelse. Rettidig til byens 1.200 års jubilæum i 2015 genåbnes domkirken.

Roemer- und Pelizaeus-Museum
Det anerkendte Roemer- og Pelizaeus-Museum med sine verdenskendte gammelegyptiske samlinger, en af de vigtigste gammelperuiske samlinger i Europa og den betydningsfulde palæontologiske samling er kendt langt ud over Hildesheims grænser og byder på regelmæssige foranstaltninger med særudstillinger. Museumspædagogiske aktiviteter giver selv børnene en fantastisk oplevelse.

Historisk torv
Det historiske torv skal simpelthen opleves. Torvet blev på initiativ af borgere genetableret mellem 1984 og 1990 og forbinder med sine imponerende bindingsværkshuse gammel tid og nutid. Oplev middelalderen ved at drikke en kop kaffe på torvet, man føler sig helt tilbage sat i tidligere århundrede. Det 26 meter høje „Knochenhauer-Amtshaus“, som før var amtshuset, er i dag lavet om til bymuseum. Gå ikke glip af de fantastiske oplevelser.

Bindingsværkskvarteret
Det historiske bindingsværkskvarter fører tilbage til byens historie. Engang var her 1.900 bindingsværkshuse. I 1945 var tallet desværre et andet – 90 procent af kvarteret blev bombarderet den 22. marts 1945. De forblevne gader minder stadig om skønheden fra dengang. Den eneste bevarede bygning af de daværende fæstningsanlæg finder man også her - en byport. I dag bruges det som galleri for skifende udstillinger. Besøg også St. Godehard, som fik ærestitlen af Paven "basilika minor".

Haven Magdalenengarten
Den nyetablerede have, som blev anlagt efter gamle planer fra perioden barok, er en af de ældste klosterhaver i Niedersachsen. Hvert år i juni finder havefestivalen sted her. Haven består af tre dele: smykkehaven, hvor hjertestykket dannes med over 1.500 roser, frugt- og vinhaven.

Tilbud på rundvisninger:


"Hildesheim zum Kennenlernen":
1. april til 31. oktober dagligt kl. 14, 1. november til 31. marts, onsdag kl. 14, lørdag og søndag kl. 11.

"Stadtführung mit Musik zur Marktzeit":
lørdag kl. 9.30. Mødestedet: På det historiske torv ved rådhuset


Henrejse:

Bil eller rejsebus: Fra Hamborg - Hannover hhv. Frankfurt - Kassel: E4 / A 7, udkørsel Hildesheim-Drispenstedt og Hildesheim
Fra Berlin hhv. Ruhrgebiet: A 2 til motorvejskrydset Hannover-Ost, derefter motorvej A7 mod Hildesheim-Kassel og ovenfor nævnte afkørsler
Tog: ICE, nationale forbindelser med Deutschen Bahn, S-Bahn, Metronom og Eurobahn.

Tips til parkering:
I centrum af Hildesheim er der mange parkeringsmuligheder – også med handikap parkeringer. Informationer omkring parkeringssystemet samt en oversigt over parkeringshuse og parkeringspladser samt busparker kan du finde her.

din direkte kontakt

kontakt og info

Rathausstraße 20
31134 Hildesheim

Telefon: +49 (0) 5121 / 17980
Fax: +49 (0) 5121 / 179888

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.