UNESCO World Heritage Site - Fagus Factory i Alfeld, © Fagus-GreCon Greten GmbH & Co. KG/ Karl Schünemann
© Fagus-GreCon Greten GmbH & Co. KG/ Karl Schünemann

Bauhaus - UNESCO kul­tu­rarv


I 2019 kan Bauhaus fejre 100-årsdagen for sin grundlæggelse. De personer, der har været involveret i den verdensberømte designskole, har også sat deres præg her. Fagus-fabrikken i Alfeld fra 1911 anses for at være det første eksempel på moderne industriel arkitektur og forløberen til Bauhaus-bygningen i Dessau i Niedersachsen.  Bygningen, der har en karakteristisk glasarkitektur og er designet af Walter Gropius, grundlæggeren af Bauhaus-skolen, er i dag UNESCO kulturarv.

Det mest solgte Bauhaus-produkt – Bauhaus-tapetet – har også sine rødder i Niedersachsen. Det blev bestilt, produceret og distribueret af virksomheden Rasch med base i Osnabrück.

Mange andre steder i Niedersachsen kan man finde væsentlige eksempler på „Neues Bauen“.  I Celle kan man se bygningerne af Otto Haesler og i Goslar, ved Malmminen Rammelsberg (malmminen Rammelsberg), der også er UNESCO-kulturarv, kan man se Fritz Schupp og Martin Kremmers bygninger over jorden.

Ved jubilæet i 2019 vil mange steder fremhæve arven fra Bauhaus, for eksempel Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte i Oldenburg, Sprengel Museum i Hannover og Felix Nussbaum Haus i Osnabrück.

Bauhaus-steder

UNESCO World Heritage Site - Fagus Factory i Alfeld, © Fagus-GreCon Greten GmbH & Co. KG/ Karl Schünemann
© Fagus-GreCon Greten GmbH & Co. KG/ Karl Schünemann

UNESCO’s verdensarvsliste Fagus-fabrikken i Alfeld


Bauhaus boligbygning, © Celle Tourismus und Marketing GmbH / Klaus Lohmann
© Celle Tourismus und Marketing GmbH / Klaus Lohmann

Attraktioner i Celle: Barok møder Bauhaus


Desværre gav din søgning ingen hits