UNESCO World Heritage Site - Fagus Factory i Alfeld
© Fagus-GreCon Greten GmbH & Co. KG/ Karl Schünemann

UNESCO’s ver­dens­arvs­li­ste Fagus-fa­brik­ken i Al­feld


Fagus-fabrikken i Alfeld blev bygget af arkitekt og grundlægger af Bauhaus-skolen Walter Gropius i 1911 og udnævnt til UNESCO kulturarv i 2011. Verden over bliver fabrikken betragtet som trendsættende for den moderne arkitektur.

Fagus-fabrikken i Alfelds arkitektur tager for første gang højde for kravene til lys, luft og klarhed.  Konstruktionen i glas og stål og bygningens hjørner, der, uden støtte, er dækket af glas, giver bygningen en vægtløs elegance, som var usædvanlig for fabrikker på det tidspunkt. Med en enestående stål- og glasarkitektur lykkedes det arkitekten at give en mellemstor virksomhed et helt nyt og utraditionelt image.  Fagus skolæster er blevet produceret i dette levende mindesmærke i over 100 år. Denne produktion er nu blevet udvidet med virksomhedsområderne GreCon-Elektronik og GreCon Dimter-Maschinenbau.

I Fagus-Gropius-udstillingen i den tidligere Fagus skolæster lagerbygning kan besøgende få spændende fakta om det levende mindesmærke. Den 3.000 m2 store spændende udstilling fortæller om virksomhedens historie, arkitekturen og fabrikkens restaurering samt skomoden de sidste hundrede år. Guidede fabriksture giver et spændende indblik i verdensarven og dens produktion. Fagus-galleriet tilbyder forskellige særudstillinger, og Fagus-Gropius-caféen i den tidligere maskinfabrik opfordrer de besøgende til at slappe af og beundre omgivelserne. I UNESCO's besøgscenter i Fagus-fabrikken i Alfelds historiske ”spåntagningsværksted” kan du udforske andre nationale og internationale verdensarvssteder.

UNESCO’s verdensarvsliste Fagus Werk Alfeld

Hannoversche Straße 58
31061 Alfeld
Telefon: +49 (0) 5181 / 790

til websidenSkriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »UNESCO’s verdensarvsliste Fagus Werk Alfeld« med Google Maps.