UNESCO World Heritage Site - Fagus Factory i Alfeld, © Fagus-GreCon Greten GmbH & Co. KG/ Karl Schünemann
© Fagus-GreCon Greten GmbH & Co. KG/ Karl Schünemann

UNESCO’s ver­dens­arvs­li­ste Fagus-fa­brik­ken i Al­feld


Fagus-fabrikken er en Bauhaus-bygning, som blev opført af arkitekten og Bauhaus-stifteren Walter Gropius. Fabrikken, der blev opført i 1911, blev i 2011 erklæret for bevaringsværdigt under UNESCO verdenskulturarv og betragtes på verdensplan som den oprindelige bygning inden for modernismen. Lys, luft og transparens er udnyttet funktionelt i bygningens arkitektur. Især hjørnerne udført i komplet glas uden understøtning giver bygningen en vægtløs elegance. Det var meget usædvanligt for fabriksbygninger på dette tidspunkt. Verden over bliver fabrikken betragtet som trendsættende for den moderne arkitektur.

Fagus-fabrikken i Alfelds arkitektur tager for første gang højde for kravene til lys, luft og klarhed.  Konstruktionen i glas og stål og bygningens hjørner, der, uden støtte, er dækket af glas, giver bygningen en vægtløs elegance, som var usædvanlig for fabrikker på det tidspunkt. Med en enestående stål- og glasarkitektur lykkedes det arkitekten at give en mellemstor virksomhed et helt nyt og utraditionelt image.  Fagus skolæster er blevet produceret i dette levende mindesmærke i over 100 år. Denne produktion er nu blevet udvidet med virksomhedsområderne GreCon-Elektronik og GreCon Dimter-Maschinenbau.

I mere end 100 år er der i dette levende mindesmærke blevet produceret Fagus-skolæster. Guidede ture giver et indblik bag kulisserne på et verdenskulturarvssted. I Fagus-Gropius-udstillingen i den tidligere Fagus skolæster lagerbygning kan besøgende få spændende fakta om det levende mindesmærke. Den 3.000 m2 store spændende udstilling fortæller om virksomhedens historie, arkitekturen og fabrikkens restaurering samt skomoden de sidste hundrede år. Guidede fabriksture giver et spændende indblik i verdensarven og dens produktion. Fagus-galleriet tilbyder forskellige særudstillinger, og Fagus-Gropius-caféen i den tidligere maskinfabrik opfordrer de besøgende til at slappe af og beundre omgivelserne. I UNESCO's besøgscenter i Fagus-fabrikken i Alfelds historiske ”spåntagningsværksted” kan du udforske andre nationale og internationale verdensarvssteder.

360 graders rundvisning på Fagus-fabrikken i Alfeld

UNESCO’s verdensarvsliste Fagus Werk Alfeld

Hannoversche Straße 58
31061 Alfeld
Telefon: +49 (0) 5181 / 790

til websidenSkriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »UNESCO’s verdensarvsliste Fagus Werk Alfeld« med Google Maps.