Seitennavigation

Byen Goslar med beliggenhed i naturskønne omgivelser i Harzen kan se tilbage på en tusindårig historie. Byens historiske flair med de kulturelle skatter gør kejserbyen til et oplevelsesrigt rejsemål fra nær og fjern. Indtryksfulde seværdigheder, kirker og museer er særlige oplevelser (ikke kun) for kulturliebhavere, men også for feriegæster, som blot ønsker afslapning, er Goslar det helt rigtige feriested. Den fantastiske atmosfære i de smalle gyder fra middelalderen eller det livlige torv med sine cafeer indbyder til shopping og ren nydelse.

Minerne ”Erzbergwerk Rammelsberg" og den gamle by i Goslar blev 1992 optaget på listen over UNESCO verdenskulturarv. Denne betydningsfulde udmærkelse gør minedriften i bjergene og historien om Goslar til en af de mest værdifulde, kulturelle mindesmærker i Tyskland. Minedriften Rammelsberg er i dag et museum. Andre attraktioner i byen er f.eks. de monumentale kejserpaladser og det anerkendte Mönchehaus Museum med dens fantastiske udstilling af kunst.

Livlige arrangementer og en ”lækker” gastronomiscene sørger for, at alle gæster nyder deres ophold i Goslar – til hver en smag findes der det passende tilbud. De attraktive butikker i den historiske gamle by lokker med en vidunderlig shoppingtur.

Highlights

Torvet med rådhuset
I centrum af det livlige torv står brønden med Goslars vartegn, den gyldne ørn. Brønden er udfærdiget i en sjælden romansk bronzestøbning. En af de mest imponerende bygninger er den farverige Kaiserworth, tidligere gildehus for tørklædeforhandlere. På det historiske rådhus er den gamle rådssal Huldigungssaal særligt spændende. Huldigungssaal er et highlight for kunsthistorien med sengotiske malerier på lofter og vægge. Kejserfigurer vogtede før over møderne i rådhuset. Her får de besøgende et multimedialt indblik i salens historie. Det populære klokkespil ”Kaiserringhaus” med figurer, som danser i ring, spiller hver dag kl. 9, 12, 15 og 18 og fortæller historier om byens minedrift.

Verdenskulturarv Rammelsberg- Museum og minedriftsværket
På skuepladsen byder UNESCO’s verdenskulturarv fire museumshuse med forskellige temaer til minedriftshistorien. Derudover giver museumspasset rabatter til andre rundvisninger.

Kaiserpfalz
Kejserslottet i Goslar (Kaiserpfalz) blev bygget i det 11. århundrede og er et enestående mindesmærke for verdslig arkitektur. Det blev i over 200 år centrum for rigsdagene, hvor lokale konger og kejserne mødtes. Kejserslottet blev restaureret i slutningen af det 19. århundrede. Salen blev udstyret med historiske scener i form af malerier. Man kan også nyde udstillingen om kejsertårnets historie.

Museumsbredden med Goslarer museer og tinfigurmuseum
Goslarer museer tager dig med på en fascinerende tidsrejse gennem Goslars historie og kunsthistorie samt geologi og mineralogi fra regionen. Udover fremragende objekter som f.eks. krodoaltaret, Goslar Evangeliar og Goslar Bergkanne præsenteres også byens hverdagsoplevelser fra det 10. århundrede.
I den historiske mølle ”Lohmühle” oplever de besøgende verdenskulturarv i Goslar med dens gamle by og minedrift „en miniature“ i fantastiske diorama. Den 1000-årige historie om byen, som er præget af middelalderen, hvor tinfigurer fra historiske tider udstilles. På begge museer afholdes skiftevis spændende særudstillinger.

Mönchehaus-Museum
Moderne kunst iscenesættes perfekt i middelalder rummet. Museet huser billeder, skulpturer, lokale installationer og grafik fra kendte kunstnere, som f.eks. pristagere af “Goslarer Kaiserring”, en anerkendt international kunstpris, som uddeles hvert år i Goslar.

Op i højderne og nyd udsigten fra kirketårnet
Fra kirketårnene i bymidten kan de besøgende få et himmelsk blik over den smukke by Goslar.

Tilbud på rundvisninger

1000 skridt gennem den gamle by
Den klassiske rundvisning gennem den historiske bykerne med forskellige tidsepoker, hvor salen ”Huldigungssaal” besøges
Hver dag kl. 10.00 (undtagen den 01.01./nytår)
Varighed: 2 timer

Spadseretur om eftermiddagen
Hyggelig rundvisning til highlights i den historiske gamle by
April til oktober & december (undtagen den 24.12.)
Mandag til lørdag kl. 13.30 (varighed: ca. 1,5 timer)

Regelmæssige rundvisninger med forskellige temaer, lørdag kl. 14.30

Henrejse

Nord fra (Hamburg / Hannover): Motorvej A7 Hamburg / Hannover mod Kassel
Tilknytning Derneburg/ Salzgitter/ Goslar og så over B6 til Goslar eller Tilknytning Rhüden (Harz) / Goslar og over B82 til Goslar
Variged: fra Hannover til Goslar tager det ca. en time.
Øst fra (Berlin / Braunschweig):
Motorvej A2 Berlin mod Braunschweig
Tilknytning Braunschweig på A 39
Tilknytning Braunschweig på A 395 mod Bad Harzburg
Tilknytning Goslar over B6 til Goslar

Tips til parkering:
I Goslar står der 2.000 parkeringspladser til rådighed på offentlige parkeringspladser hhv. parkeringshuse (nogle tilbydes uden parkeringsgebyr) direkte i centrum eller i nærheden. Farvede parkeringslamper hjælper dig med at finde en parkeringsplads hurtigt og bekvemt. Følgende busparkeringspladser står til rådighed: Parkplatz Kaiserpfalz Nord, Osterfeld, Parkplatz Füllekuhle. Den sidstnævnte er også anvendelig til henstilling af campingvogne.

din direkte kontakt

kontakt og info

Markt 7
38640 Goslar

Telefon: +49 (0) 5321 / 78060
Fax: +49 (0) 5321 / 780644

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.