Rådhus Ensemble Wolfenbüttel, © Stadt Wolfenbüttel/ Christian Bierwagen
© Stadt Wolfenbüttel/ Christian Bierwagen

Bin­dings­værks­skat­te


I de gamle bydele i historiske byer som Celle, Wolfenbüttel eller Hann. Münden, men også i landlige regioner som Wendland findes de ofte – Niedersachsens bindingsværksskatte.

Karakteristisk for bindingsværksbygninger er de synlige træbjælker, som løber vandret, lodret og diagonalt, samt mellemrummene, der som regel er fyldt ud med en blanding af halm og lerjord samt tegl- eller mursten. Naturmaterialerne giver bygningerne en enestående karakter og udstråler ro og oprindelighed.

Et must for alle, som elsker bindingsværkshuse, er den ”Deutsche Fachwerkstraße” (tyske bindingsværksrute), som på en ca. 3.000 km lang strækning snor sig igennem 1.000 års historie fra Hitzacker ved floden Elben til Meerburg ved Bodensøen. Regionalstrækningen ”Von der Elbe zum Harz – Die Schönsten im Norden” (fra Elben til Harzen – Nordens smukkeste) fører igennem Niedersachsen. Hyggelige bindingsværksbyer som Stade, Lüchow, Celle, Königslutter, Einbeck, Bad Essen og Nienhagen indbyder til gåture med indlagte pauser. Uanset om jeres ferie foregår i bil, autocamper, på motorcykel eller cykel – så er den tyske bindingsværksrute en særlig oplevelse på alle årstider.

internetsiden for den tyske bindingsværksvej finder du yderligere informationer om strækningen.