Vandring i Hellental i naturparken Solling-Vogler

Van­dring i We­ser­berg­land


Lysegrønne, mægtige bøge- og egetræer, frodigt duftende skovbunde, summende guldsmede, klippeformationer med et besynderligt udseende og den rolige strøm fra den glitrende Weser-flod – det er her, vandring hører hjemme. Bjergkammenes stier og bakkerne mellem Wesergebirge og Solling giver regelmæssigt udsigt over dalen. Mange steder kan du også nyde den fantastiske udsigt i et af udsigtstårnene. Den nordligste drypstenshule i Tyskland, Schillat-Höhle i natour.NAH.zentrum ved Hessisch Oldendorf samt Hochmoor Mecklenbruch og Naturpark Solling Vogler er seværdige udflugtsmål.

Naturen møder legenderne

Vandring i Weserbergland byder ikke kun på smukke naturpanoramaer, men også på en rejse til romantiske borge, historiske gamle byer og kendte legender i eventyrverdenen. På Weserberglandweg vandrer du forbi Bodenwerder, det berømte hjem for Baron von Münchhausen, og Hameln med den verdensberømte legende om rottefængeren.

Deutscher Wanderverband (pendant til Dansk Vandrelaug) var også imponerede over kvaliteten: Førsteklasses vandreruterne Ith-Hils-Weg og den 225 km lange Weserberglandweg vil tilfredsstille selv de mest krævende vandrere. Ud over disse to lange vandreruter findes der også korte certificerede vandreruter af høj kvalitet, f.eks. Weg der Selbstzuwendung og Drei-Burgen-Route.

Yderligere information om Weserbergland finder du her (kun tilgængelig på engelsk).