Vandring i Hellental i naturparken Solling-Vogler

Ve­je til vel­væ­re


Fra Harzens betagende bjerge over de drømmende landsbyer i lavlandet hen til de uendeligt lange strande ved Nordsøen – i disse varierede omgivelser er der afmærkede stier til begyndere og øvede. Især for dem, der bevidst ønsker at gøre noget gavnligt for deres velvære, åbner der sig et væld af muligheder. Uanset om du ønsker en pilgrimstur, skovbadning eller helbredsklima-vandring: Brug de tilbud, som Niedersachsens natur har at byde på, for at blive sund og styrke dit immunforsvar.

Uafhængigt af spirituelle eller kulturelle motiver er pilgrimsture oppe i tiden – ikke mindst siden bogen ”Ich bin dann mal weg”, en bestseller fra den tyske forfatter Hape Kerkeling, udkom, som beretter om en pilgrimsrejse. Denne specielle form for vandring er rekreation for krop og sjæl. En pilgrimstur skaber en god balance til en ofte hektisk hverdag. Ideen om at ”bade” i skoven stammer fra Japan. Her har ”Shinrin Yoku” længe været en populær og meget udbredt metode til at reducere stress. For det, som de fleste mennesker kender fra deres egne oplevelser, er blevet videnskabeligt dokumenteret i Japan: Ophold i skoven har en afspændende og beroligende virkning. Prøv det selv!

Ligeledes mener man, at helbredsklima-vandringer har en positiv effekt på organismen. Mennesker med hjerteproblemer, reumatiske sygdomme, diabetes eller forhøjet blodtryk kan være aktive på klassificerede ”helbredelsesklima-vandrestier”.