Fyrtårn Kleiner Preuße, © Fyrtårn
© Fyrtårn

Fyrtår­ne på Nord­s­ø­en


De advarer om farer, tjener som orienteringshjælp for skibe og er landmærker i kystlandskabet. I århundreder har de holdt øje med øer og kyster. De viser søfolkene den rigtige vej med deres fyrtårne. Fyrtårnene tjener som navigationshjælpemidler til at bestemme den nøjagtige position på havet. Og selv i nutidens tidsalder med satellitbaseret navigation er nogle af dem stadig i drift.

Niedersachsens fyrtårne byder på en vidunderlig udsigt over Nordsøen og kysten. Mange fyrtårne er nu åbne for offentligheden, og nogle er fredede monumenter og er særligt interessante for besøgende. Det er ikke alle fyrtårne, der kan besøges indefra, men næsten alle er et besøg værd.

Tysklands mest kendte fyrtårne ligger sandsynligvis her i Niedersachsen ved Nordsøen. Ligesom fyrtårnet i Pilsum i Østfrisland, der ligner en gul og rød ringformet bøje på diget. Det "gamle fyrtårn" på Wangerooge har et 39 meter højt registreringskontor og et udsigtstårn. I dag er fyrtårne også populære som museer, som f.eks. det gamle fyrtårn på Borkum.

 

 

udvalgte fyrtårne

Norderney fyrtårn, © Staatsbad Norderney GmbH / Janis Meyer
© Staatsbad Norderney GmbH / Janis Meyer

Impressionen