Mountainbikere i Solling-Vogler på vej
© Solling-Vogler-Region

Mo­un­tain­bi­ke-ru­te­net­værk i Na­tur­park Sol­ling Vog­ler


Leder du efter hurtige nedstigninger, udfordrende opstigninger, en smuk udsigt og masser af natur?  Så er Naturpark Solling Vogler det rette sted! Uanset om du er en ambitiøs cyklist, fritidscyklist eller del af en familie, betyder de topografiske forhold og det cirkulære rutesystem, hvor du som cyklist frit kan vælge, om du vil tage individuelle ruter eller udforske netværket, at alle kan finde en passende mountainbike-rute. Mountainbikere kan forvente 15 forskellige individuelle ruter (fra 24 til 59 km), der dækker en distance på i alt 760 kilometer og 17.000 højdemeter. Alle mtb-ture har forskellige sværhedsgrader. Vi har noget for enhver, fra en familietur til en ”TorTour” (ultracykling). Baseret på det cirkulære rutesystem tilbydes derudover en flerdages mtb-tur på 200 km og højdeforskelle på i alt ca. 4.500 meter, der kan køres på 2-4 dage, og som, i modsætning til andre lignende mountainbike-områder, fører tilbage til startpunktet.
Mountainbike-området ligger i Naturpark Solling Vogler i den sydlige del af Weserbergland. Naturpark Solling Vogler strækker sig over ca. 54.000 hektar. Udstrakte skove, jævne bakker, grønne dale, klare vandløb og tilsyneladende uspolerede moser – det er Solling. I modsætning til Vogler: De hyppige skift mellem smalle højderygge, stejle skråninger og dybe dale giver dette bjergområde en vild karakter. Der venter således mountainbikere et meget varieret, unikt og smukt kulturlandskab.

Særlige træk ved ruten

Test din adrenalin, og kør på mountainbike-ruten mellem Neuhaus og Silberborn. En udfordrende rute på 7,3 kilometer, der begejstrer enhver mountainbiker med smalle singletrails, et tidligere stenbrud, skovveje af grus, indbyggede hop og hurtige nedstigninger. Solling-Funpark ved Merxhausen er også et ideelt sted til downhill mtb, Dual-Eliminator og Cross-Country!

Skiltning

Rutenetværket består af 15 cirkulære ruter, der alle er afmærket med det respektive rutenummer i sværhedsgradens farve hele vejen igennem. Som ved skiløb er der såkaldte "sorte ruter" (= svær), "røde ruter" (= middel) og "blå ruter" (= let). De cirkulære ruter kan også kombineres individuelt. Der er også mulighed for at tage på en flerdages mtb-tur for at komme rundt i hele Naturpark Solling Vogler. Ruterne er kun skiltet i én retning for at undgå eventuelle sammenstød. Skiltene er som regel placeret på træstolper, vejskilte eller lygtepæle. Kun i særlige tilfælde er skiltene malet på træstammer.

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.v.

Lindenstraße 8
37603 Holzminden-Neuhaus
Telefon: +49 (0) 5536 / 960970

til websidenSkriv e-mail