Mennesket står på et bjerg og strækker armen ud til dalen , © TMN
© TMN

UD­FLUGTSTIPS TIL EF­TER­Å­RET I NIE­DER­SA­CH­SEN


De skønneste oplevelser i efterårsferien og forlængede weekender

Efteråret er kommet! Fra den gyldne måned oktober frem til juletiden venter fantastiske oplevelser på dig i Niedersachsen. Hvad enten det er efterårsferien med hele familien eller nogle dage med vennerne – vi har igen sat nogle gode efterårstips sammen fra vores ferieregioner. Disse ting bør du prøve i Niedersachsen om efteråret:  

Nyd en indian summer i Harzen og Weserbergland  

Om efteråret forvandler skovene i Niedersachsen  sig – et imponerende, farverigt spektakel. Det farvede efterårsløv kan i særlig grad nydes på en efterårsspadseretur i Harzen eller Weserbergland. Vores tips til den perfekte udsigt ud over de efterårsagtige landskaber:   

Hohensteinklipperne i Weserbergland: Fra Hohensteinklipperne i Weserbergland har man en imponerende udsigt ned over dalen Wesertal. Hohenstein er et skovklædt plateau i ca. 340 meters højde. Mod syd falder klipperne op til 40 meter stejlt i retning mod Weser, de kaldes "Grüner Altar", "Teufelskanzel" og "Hirschsprung". 

Wolfswarte i Harzen: En af de bedste udsigter ud over landskabet i Harzen og et flot kig til Brocken er fra Wolfswarte. Beliggende midt i Nationalpark Harzen ligger den skovfrie top på det næsthøjeste bjerg iNiedersachsens, bjerget Bruchberg. Det kan nemt nås fra Altenau eller Torfhaus. 

Vandring i Weserbergland regionen, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / German Roamers / Johannes Becker
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / German Roamers / Johannes Becker

Pluk selv æbler i Altes Land 

Efteråret er høsttid. I Altes Land ved floden Elben foran portene til Hamburg høstes der på denne tid tusindvis af tons æbler. I det største frugtdyrkningsområde i Tyskland kan du på en tur til de talrige gårde selv tage fat – selvplukkede frugter smager bedst! 

Apple høst i det gamle land, © Fotolia / Thorsten Schier
© Fotolia / Thorsten Schier

Se på trækfugle i Nationalpark Wattenmeer (Vadehavet) 

Om efteråret begynder trækfuglene deres årlige rejse sydpå. Millioner af fugle holder på deres vej sydpå rast i Nationalpark Wattenmeer (Vadehavet). Ostfriesland (Østfriesland) og Nordsø-Elben-Weser området er særligt gode steder til fugleobservationer, eksempelvis i forbindelse med fugletrækdagene i midten af oktober.

Vintergæster på Elben, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Jürgen Borris
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Jürgen Borris

Kom sundt gennem efteråret med wellness og skovbadning 

Når dagene bliver koldere om efteråret, længes kroppen efter ro og varme. Denne ro og varme finder du i vores præmierede termer og wellnesshoteller – for wellness kan klares i alt vejr. Tank ny energi til de lange vintermåneder, for eksempel med en thalasso-behandling på de Østfrisiske Øer, med en spadseretur i brændingen ved Nordsøkysten eller med skovbadning i Osnabrücker Land.  

Tag på cykel- og vandreture til efteråret 

Oplev før vinterens komme en sidste gang kraften fra efterårssolen – helst udenfor i naturen. På en cykel- eller vandretur om efteråret gennem naturen i Niedersachsen vil du fornemme en helt speciel stemning i landskabet. Her er fire tips til dig: 

Vandretur på Kardinalsweg i Oldenburger Münsterland  

Cykeltur påWolfstour i Mittelweser

Vandretur til Brunsberg på Lüneburger Heide

Cykeltur på Kunstwegen Vechtetalroute i Grafschaft Bentheim 

Vandretur i Naturpark Moor-Feenland i Emsland

Børn løber gennem skoven over faldne blade, © TMN
© TMN

 

Udforsk Niedersachsen fra vandet 

Hvad med en sejltur på Elbenfor en forandrings skyld? Du kan læne dig tilbage og nyde landskabet og den fantastiske friske luft. Lige netop om efteråret kan man se mange dyr. 

Fugleperspektiv over Elben, © TMN/Jürgen Borris
© TMN/Jürgen Borris

Oplev shopping, street-art og natur i Hannover 

I Hannover går by og naturoplevelser hånd i hånd. Fra de mest betydningsfulde barokhaver i Europa over hippe in-kvarterer med kult-barer med positive vibrationer til en af de største byskove i Tyskland og en romantisk gammel bydel, som med sin bindingsværksarkitektur og talrige små cafeer og boutiques indbyder til slentreture.