Kubaflamingo, © Weltvogelpark Walsrode
© Weltvogelpark Walsrode

Fug­le­par­ken Welt­vogel­park Wals­ro­de


Fugleparken Weltvogelpark Walsrode i hjertet af Lüneburger Heide er med sine 4.000 fugle, der repræsenterer 650 forskellige arter, den største og mest alsidige fuglepark og en af de ti zoologiske haver i verden med flest forskellige arter. I det 240.000 kvadratmeter store, maleriske parklandskab finder du spændende temahuse, eksotiske tropehaller, artsrige fuglevolierer og meget mere. Det 5.000 kvadratmeter store overdækkede areal og de mange udendørs indhegninger venter bare på at blive udforsket. Får du brug for en lille pause, er der opstillet hele 320 bænke til gæsterne rundt om i parken.

Et eventyr, der giver vinger

Weltvogelpark Walsrode byder på daglige shows og offentlige fodringer samt guidede ture for grupper, skoleklasser og individuelle gæster, og der er altid fokus på, at alle fugleparkens små og store gæster skal have en god oplevelse. I fugleparken er der »rangere«, der hjælper gæsterne med at udforske fuglene og parken. De bevæger sig rundt i parken hele dagen, og åbner både små og store gæsters øjne op for fuglenes spændende verden og fortæller sagkyndigt og underholdende om de mange parkbeboeres liv. Grupper kan også booke rangerne - der tilbydes forskellige ture til forskellige aldersgrupper og interesser, således for eksempel en rundtur med temaet »Weltvogelpark - en fortryllende fugle- og planteverden«, som giver gæsterne indblik og baggrundsviden.

Velkendte publikumsmagneter såsom fugleshows og offentlige fodringer er bibeholdt og bliver videreudviklet. Således er daglige fodringer af pingviner, pelikaner, rovfugle og fugleungestationer i centrum. Det enestående fugleshow bringer gæsterne på en rejse rundt i verden og man oplever med andeskondoren »Carlos« termikken i de Sydamerikanske Andesbjerge, jager med sekretærfuglen »Boots« slanger på Afrikas savanne og går på laksefangst i Nordamerika med den hvidhovedede hunørn »Lady«. Det indendørs show, hvor gæsterne bringes nærmere på papegøjernes brogede verden er underholdende og samtidigt meget lærerigt. Her forklares, hvorfor disse enestående fugles levesteder i naturen er på tilbagetog.

Åbning af haverne - Fortryllende parkanlæg uanset årstiden

Der tages ligeledes højde for park- og haveanlæggenes betydning som et andet vigtigt tiltrækningspunkt for de besøgende. Mange gæster ser parkanlæggene og haverne med deres usædvanlige mangfoldighed af planter ikke kun som et vidunderligt rekreativt område, men også som inspiration til deres egen have eller altan. Princippet om at »åbne op for besøgende« er nu realiseret i kulturhaverne og anlægsområderne. Gæsterne kan altid kontakte gartnerne og de giver gerne oplysninger og tips til haveinteresserede.

Hele året rundt kan man beundre, når mere end hundrede træ-, busk- og blomsterarter blomstrer. Her kan man både beundre planterne fra lokalområdet og de meget forskelligartede og nogle gange meget sjældne eksotiske planter. Med 120 forskellige sorter i rododendrondalen, 70 rosensorter og utallige georginesorter fornemmer man, hvilken mangfoldighed der venter de besøgende.

Weltvogelpark Walsrode - Yderligere highlights i parken

Derudover byder en vandlegeplads, en hytteby i træerne, en klatrevæg, hyggelige hængestole ved søen og mange andre oplevelser på afveksling og sjov. I den fortryllede borgruin i natursten kan børn og voksne beundre ni europæiske uglearter og andre fugle. De små gæster kan tumle rundt på en eventyrlegeplads med klatretårne, tovbaner og rutschebaner samt på den nye vandlegeplads. Og når sulten melder sig, byder to stilfulde restauranter med idyllisk udeservering og flere spisesteder med fastfood på mad til enhver smag.

Uanset om det er forår, sommer eller efterår kan du nyde et blandet og afvekslende program i en enestående atmosfære

Weltvogelpark Walsrode

Am Vogelpark
29664 Walsrode

Skriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »Weltvogelpark Walsrode« med Google Maps.