Par i svævebane, © Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger

FRA TRÆKRO­NE­STIEN I BAD HARZ­BURG, TOV­BA­NER, MO­UN­TAIN­BIKING OG MONSTER­LØ­BE­HJUL


Harzen set oppefra

Hvem siger, at man kun kan udforske Harzen på apostlenes heste? Også gæster, som ikke gerne bevæger sig til fods, kan nyde Harzen fuldt ud. Hvordan skoven ser ud oppefra, kan man udforske på trækronestien i Bad Harzburg under en tur ind i trækronerne. På den ca. 1.000 meter lange strækning, som når op i 30 meters højde, venter der knap 50 forskellige oplevelseselementer og vidensstationer, som giver feriegæsterne i Harzen mulighed for at få spændende indblikke i skovens verden i højere luftlag.

Baumwipfelpfad Harz, © Baumwipfelpfad Harz
© Baumwipfelpfad Harz

Man kan selvfølgelig også svæve hen over tingene. Talrige tovbaner i Harzen sørger for, at opstigningen til toppen ikke er noget problem. På den måde kan alle bekvemt og uden at overanstrenge sig nyde udsigten. Tovbaner findes på disse steder i Harzen:

Bockberg-tovbane i Hahnenklee (727 m)

Wurmberg-tovbanei Braunlage (971 m)

Burgberg-tovbane i Bad Harzburg (483 m)

Wumbergseilbahn DK, © Harzer Tourismusverband/ M. Gloger
© Harzer Tourismusverband/ M. Gloger

På monsterløbehjul, bocksbergcarts og mountainbikes

Den hurtigste vej ned, hvis der ikke lige ligger sne? Helt klart – på to hjul. For mountainbikere og dem, der gerne vil være det, er Harzen et paradis. Downhill på de 74 markerede trails i Volksbank Arena Harzen med et net på 2.300 Kilometer eller på en af de talrige andre strækninger i Harzen, som Mountainbike-Tourenportal står for.

Mountainbiker ride over et vanskeligt spor i Hahnenklee Bike Park, © Board 'n Bikes
© Board 'n Bikes

 

En anden udfordring er kørsel på et monsterløbehjul. På løbehjul med ekstra store hjul kan man f.eks. i Braunlage få fart på ned i dalen. Det ultimative kick for store og små.

En nedkørsel med Bocksbergcarts, der ligner en go-kart, sørger for et sandt adrenalinkick. Den lave siddeposition, tykke dæk og skivebremser giver sikkerhed.

Par kører på monster scootere, © Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger