Außenansicht Varusschlacht Museum
© VARUSSCHLACHT Museum und Park Kalkriese / Thomas Weber

Varusslaget i Osnabrücker Land - Museum og park i Kalkriese


KinderFerienLand (Børne-ferieland) Niedersachsen
Reisen für alle (Rejser for alle)

I år 9 efter Kristus var store dele af Germanien besat af romerske tropper, da Publius Quinctilius Varus og hans hær på tilbagetoget til vinterlejren blev lokket i et baghold. Cheruskeren Arminius stod bag overfaldet.

Siden de første arkæologisk fund i slutningen af 1980erne i Kalkriese har videnskabsmænd forsøgt at afkode hemmeligheden bag »Varusslaget«. Udstillingen om Varusslaget fortæller om historien bag dette enestående sted og præsenterer resultaterne af forskningen. Varusslaget i Teutoburgerskoven - i Osnabrücker Land - er i dag et internationalt forskningssted.

Arkæologi, arkitektur og udstilling danner de tre søjler i det prisbelønnede projekt, som den Europæiske Union har udnævnt som europæiske kulturarv. Særudstillinger, arrangementer og oplevelsestilbud gør besøget til noget særligt. Modeller, illustrationer, overraskende effekter og nye medier samt skuffer, man kan rode rundt i, vækker interessen for historie og videnskab. For besøgende, som vil vide mere, er der adgang til materialesamlinger. Høretekster gør det muligt at komme tættere ind på de antikke overleveringer om Varusslaget. De mest kendte arrangementer er Påskefyrværkeriet, Romer- og germaner-dage eller Forum Kalkriese, og desuden sørger naturen om foråret, sommeren, efteråret og vinteren for afveksling.

 

VARUSSCHLACHT im Osnabrücker Land gGmbH – Museum und Park Kalkriese

Venner Straße 69
49565 Bramsche-Kalkriese
Telefon: +49 (0) 5468 / 92040

til websidenSkriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »Varusslaget i Osnabrücker Land - Museum og park i Kalkriese« med Google Maps.