Sprengel Museum Hannover
© Sprengel Museum Hannover

Sprengel Museum i Hannover


Het Sprengel Museum Hannover beschikt over werken uit het Duitse expressionisme en de Franse moderne tijd en behoort daarmee tot de belangrijkste musea voor kunst uit de 20e en 21e eeuw.

Samlingen startede som en gave fra chokoladefabrikanten dr. Bernhard Sprengel: I 1969 overdrog han sin omfattende samling af moderne kunst til byen Hannover og støttede byggeriet af museet. Vigtige kunstnergrupperinger som »Die Brücke« og »Der Blaue Reiter« samt stilretninger som kubisme og surrealisme angiver markante tendenser. Samlingen omfatter betydningsfulde værker af bl.a. Pablo Picasso, Fernand Léger, Max Beckmann, Max Ernst, Paul Klee, Emil Nolde og Kurt Schwitters.

Niki de Saint Phalle, som er blevet kendt for sine Nana-skulpturer, gav i år 2000 en gave til Sprengel Museum i Hannover. Museet har udstillet over 400 af hendes kunstværker, deriblandt assemblager, skydebilleder, skulpturer og tegninger, som repræsenterer de væsentligste skabelsesfaser for en af det 20. århundredes vigtige kvindelige kunstnere. En særlig attraktion ved Sprengel Museum i Hannover er rummene, som kunstnerne selv har udformet. De mest berømte er bl.a. rekonstruktionen af den legendariske Merzkonstruktion af Kurt Schwitters og James Turrells »skyspaces«.

I løbet af de sidste 30 år er museets samling blevet udvidet med væsentlige strømninger inden for kunsten efter 1945, deriblandt med værker af Andy Warhol, Alexander Calder, Gerhard Richter und Sigmar Polke. Derudover udgør fotografiet et væsentligt hovedpunkt i samlingen.

 

Sprengel Museum Hannover

Kurt-Schwitters-Platz
30169 Hannover
Telefon: +49 (0) 511 / 16843875

til websidenSkriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »Sprengel Museum i Hannover« med Google Maps.