Blick auf die Gemäldegalerie Rembrandt
© Herzog Anton Ulrich-Museum/ Claus Cordes

Herzog Anton Ulrich-Museum i Braunschweig


Herzog Anton Ulrich-Museum er delstaten Niedersachsens kunstmuseum. Det er ikke blot et af de ældste museer i Europa (åbnet 1754), men på grund af sine fine kunstsamling er det også et af de mest betydningsfulde museer for gammel kunst. Malerier af Cranach, Rubens, Rembrandt eller Vermeer, den største samling italiensk fajance nord for Alperne, en stor samling østasiatiske kunstværker og de mere end 100.000 grafiske reproduktioner og 10.000 tegninger i kobberstikkabinettet gør huset til en vigtig bestanddel i det internationale museumslandskab. Museet blev efter syv års renovering og modernisering genåbnet i oktober 2016.

Kunstmuseet er opkaldt efter welfer-hertugen Anton Ulrich af Braunschweig-Lüneburg (1633-1714), en kulørt og mangesidig regent fra den barokke periode, og han lagde grundstenen til den usædvanlige kunstsamling. De mest værdifulde og vigtige værker i samlingen, som for eksempel »Familiebillede« af Rembrandt, »Judith med Holofernes´ hoved« af Rubens eller »Pigen med vinglasset« af Jan Vermeer fandt takket være hertugens lidenskab for at samle kunst deres vej til Niedersachsen. Også Hollywood har udnyttet potentialet i Braunschweigs kunstskatte: i biograffilmen »Pige med perleørering« om, hvordan det berømte maleri af Jan Vermeer er opstået, spiller Braunschweigs Vermeer-maleri »Pigen med vinglasset« en fremtrædende rolle.

I alt omfatter samlingen ca. 190.000 kunstværker fra en periode på 3000 år, helt tilbage fra antikken og frem til nu: Malerier, grafiske værker, skulpturer, pragtmøbler, brugskunst (porcelæn, fajance, maleremaljer), østasiatisk kunst og andre kostbare kunstgenstande.
I Dankwarderode-borgen, museets andet udstillingssted, er der udstillet nationale kulturmindesmærker fra middelaldersamlingen f.eks. den originale borgløve fra Braunschweig, kejser Otto IV. kappe og dele af welferskatten, som f.eks. armrelikvieet fra den hellige Blasius.

 

Herzog Anton Ulrich-Museum

Museumstr. 1
38100 Braunschweig
Telefon: +49 (0) 0531 / 12250

til websidenSkriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »Herzog Anton Ulrich-Museum i Braunschweig« med Google Maps.