Fahrattraktion Ausfahrt, mit Blick auf das Kundencenter und die Auto Türme.
© Autostadt/ Udo Geisler

Autostadt i Wolfsburg


»Mennesker, biler og alt, hvad der bevæger dem« har været mottoet for Autostadt i Wolfsburg siden åbningen i år 2000. Hvad får årligt mere end to millioner mennesker til at besøge Volkswagen-koncernens kommunikationsplatform? Tema- og oplevelsesparken tiltrækker ikke kun bilfans, men også kunst- og kulturkendere, gourmeter, arkitektur- og designelskere. En udflugt til Mittellandkanalen er en særlig populær udflugt for hele familien – hvad enten det er en enkelt uforglemmelig dag eller en hel weekend. For Autostadt har meget mere at tilbyde end biler: fen byder sine gæster velkommen i mobilitetens verden 363 dage om året (i 2020: 364 dage).

ZeitHaus: bilmuseet på tværs af bilmærker

En dag i Autostadt byder på mangfoldige muligheder: bilmuseet ZeitHaus er en af de mest populære steder i temaparken. Bilmuseets samling omfatter mange forskellige bilmærker og kan fremvise 250 køretøjer fra 60 forskellige mærker: fra Benz patent-motorvogn nummer 1 over model T fra Ford, Bugatti Atlantic til boblen fra Volkswagen. Udstillingen viser ca. 100 køretøjer, som på afgørende vis har præget udviklingen af automobilet. Da young- og oldtimere ofte deltager i klassiske rallyer og stævner, skifter udstillingsgenstandene regelmæssigt. Alle køretøjer er milepæle inden for mobilitet – med fokus på teknik, design, produktion og koncept.

Køreoplevelser på usædvanlige strækninger

Gæsterne kan opleve offroad-egenskaberne ved Volkswagen Touareg, Amarok, Tiguan og T-Roc samt Škoda Karoq og Kodiaq i det krævende terræn: på de to forhindringsbaner sætter forhindringer så som vandgrav, trappetrin og en overdimensioneret vippe kørerens køretekniske evner på prøve og køreglæde er garanteret. Sikkerhedsbanen kombinerer imponerende køreoplevelser med øvelser i sikker bilkørsel – på en våd kørebane eller på et glat bjerg. Bæredygtig mobilitet kan opleves med en flåde af aktuelle og fremtidsorienterede el-biler og hybrid-biler: de står klar til en gratis prøvetur.

LEVEL GREEN – Ideen om bæredygtighed

Hvordan påvirker den måde, vi lever på, livet for de kommende generationer. Den permanente udstilling LEVEL GREEN – Ideen om bæredygtighed gør det muligt for gæsterne at beskæftige sig med udviklingen af vores fremtid. Udstillingsrummet er præget af en netstruktur, som er afledt af det kendte PET-symbol. Den skaber en forbindelse mellem de 26 multimedie- og interaktive udstillingsgenstande, som opfordrer til eftertænksomhed og leverer baggrunde for sociale, økonomiske og økologiske sammenhænge. De forskellige aspekter af temaet bæredygtighed inspirerer gæsten til at udvikle sin egen holdning til et fremtidsdueligt fællesskab.

God mad i Autostadt: økologisk høj kvalitet, lokale råvarer og sæsonbetingede råvarer

Lækker og sund kost har høj prioritet i Autostadt. Køkkenerne i de ni restauranter i Autostadt anvender økologiske produkter og sæsonens råvarer, den økologiske andel ligger på næsten 100 %. Bæredygtighed, ansvarsfuld handlemåde og bevidsthed om regionen definerer forholdet til de mangeårige samarbejdspartnere. I Autostadt producerer vi selv brød, pasta og is på daglig basis. Menukortet omfatter vegetariske, veganske og kød- og fiskeretter og byder altid på en ny smagsoplevelse.

I hotellet The Ritz-Carlton er der tre restauranter: i restaurant Aqua, som har tre Michelin-stjerner har køkkenchefen Sven Elverfeld gjort stedet verdensberømt. Koncepterne hos Terra und Deli følger madudbuddet i Autostadt – også her stammer råvarerne fra små og mindre regionale virksomheder.

Kultur og kunst på topniveau

Opsætningerne om sommeren og vinteren lokker talrige gæster til Mittellandkanalen. Den flydende ø i havnebassinet, livemusik, interaktive formater i hele park- og lagunelandskabet sørger om sommeren for ægte feriestemning hos børn og voksne. Sidst på året forvandler Autostadt sig til et fortryllende vinterlandskab - med isdans, omfattende vintermarked, ægte snebjerge og et stort område, hvor man kan stå på skøjter.

 

Autostadt GmbH

Stadtbrücke
38440 Wolfsburg
Telefon: +49 (0) 800 / 288678238

til websidenSkriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »Autostadt i Wolfsburg« med Google Maps.