Am historischen Standort am Neuen Hafen in Bremerhaven gelegen befinden sich die Besucher an genau dem Ort, von dem aus zwischen 1830 und 1974 über 7,2 Millionen Menschen ausgewandert sind.
© Deutsches Auswandererhaus/ Kay Riechers

Det Tyske Hus for Udvandring i Bremerhaven


Det nuværende Havenwelten (et område i havnen) i Bremerhaven var en vigtig afgangshavn, hvorfra mænd, kvinder og børn udvandrede med alt deres habengut i bagagen. Det var sjældent eventyrlyst, men ren nød og fortvivlelse, som førte over syv millioner mennesker til Bremerhaven i perioden mellem 1830 og 1974, og det prægede byen. I 1850 havde Bremerhaven kun 4033 indbyggere, men herfra udvandrede næsten 50.000 mennesker. Mange blev drevet af mangel på jord, arbejdsløshed eller manglende borgerrettigheder og kom hertil for at vente på det næste skib.

Deutsches Auswandererhaus ligger i dag lige netop ved dette havnebassin. Med sin udstilling levendegør Deutsches Auswandererhaus den tid, hvor Bremerhaven var den største tyske udvandringshavn. I en udvidelse af bygningen præsenterer oplevelsesmuseet indvandringens historie i Tyskland på en spændende og informativ måde.

Deutsches Auswandererhaus er ikke noget museum i gængs forstand. På alle punkter er det et eventyr, der kommer helt tæt på - et rum til besindelse, udforskning, erindring, læring, oplevelse og forbavselse på samme tid. Det er levende historie pakket ind som en tidløs oplevelse, der lokker besøgende fra USA til Bremerhaven.

Detaljerede informationer findes på hjemmesiden Deutsches Auswandererhaus Bremerhaven (på engelsk).

 

Deutsches Auswandererhaus Bremerhaven

Columbusstraße 65
27568 Bremerhaven
Telefon: + 49 (0) 471 / 902200

til websidenSkriv e-mail

Planlæg rejse

Planlæg her din rejse til »Det Tyske Hus for Udvandring i Bremerhaven« med Google Maps.