Seitennavigation

Wolfenbüttel

Den forhenværende Welfer-residens og charmerende bindingsværksby med 54.000 indbyggere tager hvert år imod mange gæster. Ikke mindre end 600 bindingsværkshuse tæller byen. Derudover er der betydningsfulde kirker, et slot, det verdens kendte bibliotek og Lessinghuset. Bybilledet bærer præg af welferne. Over fire århundrede (fra 1350 til 1752) var Wolfenbüttel residens for kultur- og kunstliebhavende hertuger og et centrum for åndsliv og skøn kunst.

Wolfenbüttel er den første by i Tyskland fra renæssance, der blev bygget efter en plan. Fremragende kunstnere, digter og komponister som Lessing, Praetorius, Leibniz, Busch og Casanova levede og arbejdede her. Apropos... vidste du, at Wolfenbüttel er verdens kendt for sin urtelikør ”Jägermeister”? Dens oprindelse stammer fra Wolfenbüttel og distribueres i dag i 74 lande.

Highlights:

Herzog August Bibliothek
Biblioteket gjaldt engang for at have Europas største bogsamling og Hertug-August-tiden blev anset som ottende verdensvidundere. I de museumslignende rum, som Augusteerhallen, skattekammer, globesal, kabinet og malebogssal, beundrer gæsterne fra hele verden bibliotekets fine udsmykning fra den forgangne tid. Besøgsmagnet i Bibliotheca Augusta er uden tvivl Evangeliar Heinrichs des Löwen, som er en pragtfuld og kunsthistorisk set mest værdifulde håndskrifter fra middelalderen, der i dag hører hjemme i Wolfenbüttel.

Slottet Wolfenbüttel
Det imponerende slot i Wolfenbüttel har en særlig rang i delstaten Niedersachsen. Slottet, der nu er museum, var i over 400 år residens for welfehertugene. Den store firefløjet bygning med dens smukke facade og repræsentationslokaler huser den eneste højbarokke statsapartment i Tyskland.

Hauptkirche "Beatae Mariae Virginis"
Den første betydningsfulde kirke for protestantismen ligger i Wolfenbüttels gamle by i velbevaret stand. Den hertugelige byggemester Paul Francke forenede stilelementerne fra gotik, renæssance og barok til en stor enhed. Særdeles spændende er de pragtfulde portaler og fyrstegraven.

Jägermeister
Næsten alle lande kender urtelikøren Jägermeister. Men at den faktisk stammer fra Wolfenbüttel ved kun de færreste. Gæsterne kan selvfølgelig også besøge værket i Wolfenbüttel. Turistinformationen har udarbejdet en rundvisning med all inclusive, hvor følgende aktiviteter indgår: Rundvisning på værket, i den historiske indre by Wolfenbüttel, en middag på en restaurant i city og et besøg i Jägermeister-shoppen beliggende i hjertet af den gamle by.

Tilbud på rundvisninger:

Hver lørdag kl. 14.30 fra slottet, varighed 1,5 timer; Pris: 5,50 Euro per person; kun på tysk. Fra april - oktober og hver søndag kl. 14.30; kun på tysk!

Henrejse:

Nærmeste lufthavn (ca. 75 km) Hannover
Ankomst med tog over Braunschweig (ICE), derfra tages regionaltoget til Wolfenbüttel
Ankomst med bilen over A7 (Frakørsel Salzgitter) eller A2 (frakørsel Braunschweig-Nord)

Tips til parkering:
Gratis parkering i den indre by: "Alte Spinnerei", "Bahnhof 2" "Fr.-Ludwig-Jan-Platz", "Parkdeck Forum"

din direkte kontakt

kontakt og info

Stadtmarkt 7
38300 Wolfenbüttel

Telefon: +49 (0) 5331 / 86280
Fax: +49 (0) 5331 / 867708

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.