Seitennavigation

Vandsport i Niedersachsen

Niedersachsen har masser af spændende tilbud til alle dem, der mener, at ferie og vandsport hænger uløseligt sammen. Kyster og indsøer, brede floder eller små hyggelige vandløb indbyder til aktiv rekreation – og der er mange måder at gøre det på. Men en af de mest naturnære oplevelser får man uden tvivl ved at glide afsted med strømmen i en båd eller kano. På en tur på den brede Weser med smukke bakker, slotte og bindingsværksbyer på begge sider af floden får man kultur- og naturoplevelser i overflod, og på Leine, Aller, Elbe, Wümme eller Oste og den til tider ret vilde bjergflod Oker i Harzen er der ligeledes mange gode og spændende oplevelser at hente.

For venner af sejlsporten er Niedersachsens nordsøkyst og de østfrisiske øer nogle af de bedste steder at søge hen. Men også længere inde i landet, f.eks. på Steinhuder Meer ved Hannover eller Zwischenahner Meer, Niedersachsens tredjestørste indsø, er der masser af fine udfoldelsesmuligheder for sejlere og surfere.

Steinhuder Meer

Naturparkens hjerte og navngiver er Nordvesttysklands største sø, den ca. 30 kvadratkilometer stor Steinhuder Meer. Over et bredt område afgrænses naturparkens område i nord af Allerdalen, i øst af Leinedalen, i syd af Mittellandkanalen og i vest af Weserdalen. Men landskabet byder på meget mere end "blot søen".

Udstrakte moseområder, grønne områder, skove, de nordligste udløbere af Mittelgebirge og de tilgrænsende floddale har gjort naturparken, med sin landskabsmæssige mangfoldighed, til et rekreativt område af betydning, også uden for regionen. Vandets magiske tiltrækningskraft, forbundet med muligheden for at bade, sejle eller surfe, lokker især i sommersæsonen mange besøgende til Steinhuder Meer. Stranden ved Weisse Düne (den hvide klit) ved den nordlige bred og badeøen ved den sydlige bred er tilholdssteder for badegæster og soldyrkere.

Man kan komme til fæstningen Wilhelmstein fra april til oktober fra Steinhude og Mardorf med "Auswanderer"-bådene fra Steinhuder personskibsfart. Fæstningens navn går tilbage til grundlæggeren Grev Wilhelm, og "Auswanderer"-bådene er store sejlbåde af træ med motor til personbefordring. Gæsten får et indblik i livet i grevskabet Schaumburg og den vidunderlige natur, der indrammer det.

Mere Information

Alfsee Ferien- und Erholungspark

En enkelt flad og velplejet eng midt i det grønne, omgivet af skyggende træer og dækket med buske og krat - kunne du ikke tænke dig at slå dit telt op dér? Alfsee ferie- og rekreationspark byder besøgende på denne mulighed. Det er ikke noget tilfælde, at camping-parken flere gange er blevet præmieret, for her finder du fortræffelige pladser til campingvogne, autocampere og telte, idet Alfsee-søen hører til de ideelle områder for alle typer vandsport.

Talrige, godt markerede veje fører gennem naturparkens bløde bakkelandskab, flodenge, langstrakte engområder og stille moseområder, der blev medtaget som det første tyske store fredede område i UNESCO's Geopark-netværk.

Til attraktionerne hører den 780 meter lange vandskibane - tiltrækningspunkt for begyndere, øvede og tilskuere. Aktive feriegæster kommer i sving med beach-volleyball, inline-skøjteløb, golf eller ballonfarter. Camping-parkens centrale beliggenhed i Geo-Naturparken i Osnabrück-området gør den til det ideelle opholdssted for vandrere og cyklister.

Mere information

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.