Seitennavigation

Den over 1000 år gamle havne- og hanseby er administrationsby for landkredsen Stade i den tyske delstat Niedersachsen. Stade har bevaret sin middelalder charme. Byens seværdigheder befinder sig stort set alle i den indre bydel. Stades havneanlæg fra det 13. århundrede er desuden en af de ældste i Europa.

Den lille havn er udsmykket med smukke bindingsværkshuse. Langs med gågaden med gyderne fra middelalderen ligger de fine forretninger som perler på en snor. Det historiske rådhus samt de to kirker St. Wilhadi og St. Cosmae et Damiani sammen med håndværkskunst fra det 17. århundrede giver byen endnu mere charme.

Highlights:

Den gamle by
Et strejftog gennem den gamle by er et strejftog gennem historien. Vandet har enormt stor betydning for byen: Sådan forholder det sig også for den gamle hansehavn med de mange flotte borgerhuse fra det 17. århundrede. En af de skønneste pladser er helt sikkert Fischmarkt med den gamle trækran omgivet af bindingsværkshuse. Murstensrådhuset bærer præg af den hollandske renæssance og senbarok. Hestemarkedet fra det 17. århundrede er også kun et stenkast væk.

Schwedenspeicher-Museum
Slutningen på 30 års krigen medførte et fald af Bremens og Verders hertugdømme til Sverige. Stade blev hovedsædet for den svenske forvaltning. Under Sveriges besætning indrettede svenskerne mellem 1692 og 1705 en stor lagerbygning (Speichergebäude) ved havnen. Bygningen tjente forskellige formål, inden den igen blev overtaget af byen i 1909. I dag er ”Swedenspeicher” et museum.

Kanotur gennem Stade
En guidet bytur fra et usædvanligt perspektiv: i kanoen opleves den indre by stade, som er omgivet af en kanal. Turen fører dig langs med voldanlæggene, imens kanokaptajnen fortæller historien om byen, nyheder omkring havnen samt om herredømmet under Sverige og det idylliske landskab. De guidede ture kan bookes hos STADE Tourismus-GmbH og koster 70,00 € per tur ved en gruppe på 30 personer.

Brochure

Praktiske tips:
For alle cyklister kører der en bus, hvorpå cykler medtages. Bussen kører i weekenderne og på helligdage mellem den første uge i april og sidste uge i oktober 2010. Det er en god mulighed for at rejse lidt længere med cyklen end man normalt ville gøre. Bussen kører i ferieområdet Altes Land am Elbstrom.

din direkte kontakt

kontakt og info

Hansestraße 16
21682 Stade

Telefon: +49 (0) 4141 / 409170
Fax: +49 (0) 4141 / 409150

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.