Seitennavigation

Ostfriesland

Kulturel og landskabelig mangfoldighed – det er Ostfrieslands charme: Det åbne, flade land i den nordvestlige del af Niedersachsen mellem Dollart og Jadebusen er præget af geest, marsk og mose. Grønne enge og gule rapsmarker sammen med voldgrave, haver og parker, lange kanaler, sluser, klapbroer, såkaldte ”Gulfhöfen” og borge, fyrtårne og møller. I Ostfriesland forenes tradition med modernitet. „Thingstätte“ Upstalsboom ved Aurich minder f.eks. om middelalderen, hvor friserne påberåbte sig frisisk frihed. Traditionelt håndværk som blåfarvning og over 90 vindmøller står overfor moderne vindenergianlæg: Her præsenteres en af Europas største vindparker!

Derudover er Ostfriesland kendt for deres te og den østfrisiske teblanding. Østfriserne har et årligt forbrug på 2,8 kg te per indbygger. Men østfriserne byder også på overraskende kulinariske oplevelser à la carte: Søtungeruller med romanesco kål eller filet af lam med kålrabi med friske kartofler opdyrket i marskjord. I byen Jever brygges den frisiske øl ”Jever” med dens kraftige smag. Når ferien er bedst: Her er masser af muligheder lige fra cykelture, vandsport, golf, koncerter, wellness, ridning og familieferie. Ferietilbud med all inklusive eller udflugter, hoteller og ferieboliger.

Highlights:

Kunsthallen i Emden
Kunsthallen blev etableret af Henri Nannen i hans hjemby Emden. Henri Nannen er kendt for at have startet det tyske tidsskrift ”Der Stern”. Her opbevares sin omfattende samling af kunst fra det 20. århundrede. I dag besøges kunsthallen af kunstliebhavere fra hele verden. Kunsthallen i Emden er tillige kendt for sin malerskole. Rundvisninger og aktive kurser tilbydes til store som små.
For resten: Den videnskabelige leder Dr. Nils Ohlsen har senest overtaget ledelsen af Nationalgalleriet i Oslo fra den 1. marts 2010.

www.kunsthalle-emden.de

Østfrisisk temuseum
Ostfriesland er telandet. Derfor er det ikke så mærkeligt, at der er hele to temuseer i regionen. Det eneste specialitetsmuseum inden for teens kulturhistorie i Europa.

www.teemuseum.de


I Leer kan historien om teen i Ostfriesland og virksomhedshistorien om den originale østfrisiske virksomhed Bünting opleves.

www.buenting-teemuseum.de

Deutsches Marinemuseum i Wilhelmshaven
De mange maritime attraktioner er fordelt rundt om havnen: Vadehavshuset, Aquarium, Oceanis, Piratenamüseum, Küstenmuseum Wilhelmshaven og Deutsches Marinemuseum.

www.marinemuseum.de

Parker og haver
Ostfriesland er for længst kendt blandt haveliebhavere. I Ammerland i den sydøstlige del af den østfrisiske halvø ligger de mest kendte træskoler i Europa. Vartegnet for Ammerland er rhododendron blomsten.To smukke rhododendronparker til alle der elsker blomster. Havekulturcentret „Park der Gärten“ er det mest attraktive udflugtsmål i Bad Zwischenahn med over 40 temahaver.

www.park-der-gaerten.de

På anden plads af attraktive udflugtsmål kommer Blumenreich Wiesmoor med blomsterhaller og ny anlagte parker.

www.blumenreich-wiesmoor.de

Derudover er der mange slotsparker og mange små private bondehaver, som gerne åbner deres havelåger op for haveliebhavere.

www.ostfriesland.de/natur/park-und-garten.html

Frisisk bryghus Jever med bryggerimuseum
I Ostfriesland brygges en af de mest succesfulde premium pilsner i Tyskland – den frisiske Jever pilsner med dens markante bitterhed. I 1848 startede det lille bryggeri, som i dag er kendt for traditionsrig bryggekunst og højeste kvalitet. Bryggerimuseet er helt klart et besøg værd, hvor der gives et blik bag kulissen og selvfølgelig også en ølsmagning.

www.jever.de

Jazz i Ostfriesland
Jazz er langt mere end en musikalsk stilretning: Det er et århundredes-fænomen med 1000 facetter og er et synonym for friheden. Det er indbegrebet af en ukonventionel livsstil. Ostfrieslands historie er præget af trangen til frihed fra høvdinge-tiden. Derfor undrer det heller ikke, at det var her jazz’en fandt sin begyndelse. En gang om året står det lille sogn Westoverledingen i rampelyset med arrangementet „Jazz im Rathaus“ (da. Jazz på rådhuset). Festivalen er efterhånden kendt over hele verden og godt besøgt af jazz-fans. Internationalt anerkendte musikere tilrettelægger programmet for den internationale festival „Internationalen Jazzfestivals Spiekeroog“, som løber over et par dage. Det unikke ved denne festival udover den høje kunstneriske kvalitet er selvfølgelig det usædvanlige område midt i Nordsøen og det idylliske præg i Spiekeroogs, hvor festivalen afholdes.

Rundt om torvet på Norderney klinger tonerne fra jazzfestivalen „JAM - Jazz am Meer”, som årligt finder sted på øen. En rigtig blues oplevelse kan man få på festivalen „Internationalen Nordsee Bluesfestival“ i Emden: Hvert år i november byder byen velkommen til store internationale blues musikere i over 10 kroer og skibe i byen. Hvert år byder Borkum på blues med internationale kunstnere på arrangementet „Borkum Blues Nights“.

din direkte kontakt

kontakt og info

Ledastraße 10
26789 Leer

Telefon: +49 (0) 491 / 91969660
Fax: +49 (0) 491 / 91969665

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.